Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/46594/dell-pristate-5k-raiskos-monitoriu/spausdinti/

„Dell“ pristatė 5K raiškos monitorių

Publikuota: 2014-09-17 13:30
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Dell“ pristatė 5K raiškos monitoriųAugantis raiškos poreikis dėl didėjančių ekranų įstrižainės yra puikiai suprantamas. Vis dėlto ne visos bendrovės yra linkusios taikytis prie esamų rinkos tendencijų ir ieško naujovių, kurios gali leisti išsiskirti iš konkurentų. Puikiausias to pavyzdys – korporacija „Dell“, kuri šiuo metu yra linkusi išvis ignoruoti 4K raiškos etapą bei į rinką iš karto žengia su 5K raišką palaikančiu nauju monitoriumi „Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K“.

Tuo pačiu „Dell“ taip pat pabrėžia, kad tai pirmasis tokio tipo ir galimybių monitorius pasaulyje. Monitorius „Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K“ pasižymės 27 colių ekrano įstrižaine bei 5120 x 2880 taškų raiška, kas realiai atitinka 14,7 megapikselius. Būtent tai reiškia, kad šis „Dell“ 5K formato monitorius turės keturis kartus geresnę raišką nei gali pasiūlyti QHD (2560 x 1440) ekranai. Tuo tarpu skirtumas dar akivaizdesnis, jeigu lyginsime šiuo metu bene populiariausius Full-HD (1920 x 1080) tipo monitorius, kurie turi net 7 kartus mažesnę raišką nei naujasis „Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K“.

Be to, šis 27 colių monitorius išsiskirs ir 218 taškų viename colyje (PPI) rodikliu. Palyginimui galima priminti, kad labai panašų PPI turi ir 15 colių „MacBook Pro“ nešiojamas kompiuteris su „Retina“ technologijos ekranu. Kaip žinome, „Retina“ ekranai yra skirti profesionaliems grafikos dizaineriams. Iki šiol šie „Apple“ nešiojami kompiuteriai buvo laikomi idealiu pasirinkimu dizainerių darbams, tačiau po „UltraSharp 27 Ultra HD“ pasirodymo situacija keičiasi iš esmės – profesionalūs grafikos kūrėjai galės naudotis kur kas didesnį ir analogišką PPI rodiklį turinį 27 colių „Dell“ korporacijos monitorių.

„Dell“ pristatė 5K raiškos monitorių

Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K“ taip pat išsiskirs naudojama „PremierColor“ technologija, kuri garantuoja labai kokybišką ir realistišką spalvų atkūrimą. Siekiant išgauti maksimalią šios technologijos naudą, šiame „Dell“ monitoriuje taip pat bus naudojamas atspindžiams atsparus ir neišsitepantis stiklas.

Prie jau paminėtų naujojo monitoriaus savybių dar galima pridėti integruojamus 16 W „Harman Kardon“ garsiakalbius, šešias USB jungtis bei kortelių skaitytuvą. Vis dėlto jokios detalesnės informacijos kaip techniškai bus išgaunama 5K raiška nepateikiama. Spėjama, kad „Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K“ naudos dvi 2560 x 2880 taškų matricas, o šiuos samprotavimus patvirtina būsimas poreikis naudoti dvejas „DisplayPort 1.2“ jungtis norint mėgautis 5K raiška.

Kad „Dell UltraSharp 27 Ultra HD 5K“ bus skirtas tik profesionalams patvirtina ir oficialiai anonsuota jo kaina, kuri yra artima 2500 JAV dolerių. Prekybą pirmuoju pasaulyje 5K raiškos monitoriumi planuojama pradėti dar šių metų ketvirtą ketvirtį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!