Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/46493/motorola-turbo-charger-leis-greiciau-ikrauti-mobilius-irenginius/spausdinti/

„Motorola Turbo Charger“ leis greičiau įkrauti mobilius įrenginius

Publikuota: 2014-09-10 19:01
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Motorola“, kuri praėjusią savaitę anonsavo atnaujintus išmaniuosius telefonus „Moto X“ ir „Moto G“, šį kartą pristatė naujos kartos įkrovimo įrenginį. Gamintojo teigimu, naujasis įkroviklis leis mobiliems įrenginiams veikti 8 valandas po 15 minučių įkrovimo laiko.

35 dolerius (apie 93 Lt) kainuojantis „Motorola Turbo Charger“ naudoja technologiją „Quick Charge 2.0“, kurios kūrėja yra kompanija „Qualcomm“, o kad technologija pademonstruotų visą potencialą, būtina išpildyti eilę sąlygų.

Visų pirma, įkrovimo sparta priklauso nuo akumuliatoriaus įkrovimo lygio – kuo labiau „nusodinta“ baterija, tuo greičiau vyksta jos įkrovimas. Be to, deklaruojamas 8 valandų veikimo laikotarpis numato mišrų darbo pobūdį – jei su telefonu bus, pavyzdžiui, nuolat žaidžiama, veikimas bus trumpesnis.

Įkrovimo laiką įtakoja ir eilė kitų faktorių, tokių kaip baterijos amžius, temperatūra, įrenginio nustatymai, naudojamas mobiliojo ryšio tinklas (3G ar 4G LTE) ir t. t. Visa tai sudėjus į vieną visumą, galima teigti, kad deklaruojamos 8 valandos po 15 minučių yra labiau marketinginis šūkis.

Kaip ten bebūtų, „Quick Charge 2.0“ yra žingsnis į priekį, kuris leis sumažinti laiką, skirtą baterijų įkrovimui. Tarp palaikomų mobilių įrenginių minimi modeliai su procesoriais „Qualcomm Snapdragon 400/600/800“. Tarp tokių galima paminėti „Motorola Moto X“, „HTC One M8“, „Samsung Galaxy Note 4“, „Galaxy S5“, „Sony Xperia Z2“ ir „Xperia Z3“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!