Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/46294/baigtos-kurti-mobilios-atminties-lpddr4-specifikacijos/spausdinti/

Baigtos kurti mobilios atminties LPDDR4 specifikacijos

Publikuota: 2014-08-28 07:14
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Organizacija JEDEC, kuri užsiima kompiuterinės atminties standartų kūrimu, pranešė, kad baigė kurti LPDDR4 technines specifikacijas. Ši atmintis skirta naudojimui mobiliuose įrenginiuose, o kartu numato sąsajos spartos padvigubinimą, lyginant su dabar naudojamu LPDDR3. Apie tai pranešama oficialiame JEDEC puslapyje.

LPDDR4 standarto kūrėjams teko visiškai perdaryti atminties architektūrą ir atsisakyti mikroschemose naudoti vieno kanalo 16 bitų magistrales. Vietoj to įdiegtos dviejų kanalų 32 bitų magistralės. Visa tai leido sutrupinti kelią, kurį atminties kristale nukeliauja duomenys, kartu sumažintos energijos sąnaudos didelių informacijos kiekių perdavimo metu.

Baigtos kurti mobilios atminties LPDDR4 specifikacijos

JEDEC skelbiama informacija rodo, kad esant 1,1 V įtampai, LPDDR4 atmintis suvartoja apie 40 % mažiau elektros energijos, lyginant su pirmtaku LPDDR3. Be to, dviejų kanalų architektūra leidžia adresų magistralę bei atraminį signalą, skirtą duomenų perdavimo sinchronizavimui, o tai leidžia padidinti maksimalų taktinį dažnį.

Kompanijos „SK Hynix“ ir „Samsung“ savo klientams jau pradėjo tiekti bandomuosius LPDDR4 mikroschemų egzempliorius. Tikimasi, kad serijiniai gaminiai su LPDDR4 atmintimi pasirodys 2015 m.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!