Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/46261/lg-pirmieji-pasaulyje-prades-prekyba-4k-oled-televizoriais/spausdinti/

LG pirmieji pasaulyje pradės prekybą 4K OLED televizoriais

Publikuota: 2014-08-25 17:25
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

LG pirmieji pasaulyje pradės prekybą 4K OLED televizoriais„LG Electronics“ (LG) paskelbė apie pirmųjų pasaulyje 4K raiškos (3840 x 2160) OLED televizorių prekybos pradžią. Bus galima įsigyti 77 ir 65 colių modelius (atitinkamai modeliai 77EG9700 ir 65EC9700). LG 4K OLED televizorių lenkta plokštė, sudaryta iš „Ultra HD“ raiškos organinių šviesos diodų, yra gaminama „LG Display“. Ji turi LG patentuotą keturių spalvų pikselių WRGB technologiją, o joje veikiantys 33 mln. sub-pikselių atkuria itin tikroviškas spalvas ir kontrasto santykį. Pikseliai, kurie patys skleidžia šviesą, suteikia sodresnių, šviesesnių ir daugiau natūralių atspalvių. Jie taip pat užtikrina sodresnius juodus atspalvius, o greitas vaizdo atsako laikas padeda televizoriui veikti be mirgėjimo ar vaizdo susiliejimo.

„LG 4K OLED televizorius yra tas įrenginys, kuris suvaidins labai svarbų vaidmenį keičiant televizorių rinkos tendencijas. Šis technologinis pasiekimas yra naujas žingsnis televizorių pramonės evoliucijoje. Tikimasi, kad OLED televizoriai per keletą metų turėtų pakeisti skystųjų kristalų televizorius. OLED televizoriuose, kitaip nei lenktuose skystųjų kristalų, nepasitaiko vaizdo kokybės pablogėjimo ir tokių dalykų kaip vaizdo išsiliejimas, deformavimas ir spalvų nutekėjimas“, – sakė Hyun-hwoi Cha, „LG Home Entertainment Company“ prezidentas ir vykdantysis direktorius.

LG 4K OLED televizoriai turi grakštų, lapo formos stovą ir lenktą ekraną. Abu modeliai – 65EC9700 ir 77EG9700 – gali būti tvirtinami prie sienos. Šiuose televizoriuose veikia daugiakanalė „Ultra Surround“ erdvinio garso sistema, papildanti puikią televizorių vaizdo kokybę. Sistema sukurta bendradarbiaujant su „Harman/ Kardon“. LG 4K OLED televizoriuje, kuris šiais metais technologijų parodoje CES įvertintas „Best of Innovations“ apdovanojimu, veikia „webOS“ operacinė sistema. Ji pasižymi tokiomis funkcijomis, kaip „Simple Connection“, „Simple Switching“ ir „Simple Discovery“, skirtomis paprastesniam televizoriaus valdymui. „webOS“ šiais metais buvo įvertinta Europos vaizdo ir garso asociacijos (EISA) už intuityvią vartotojo sąsają.

Nuo šios savaitės LG Pietų Korėjoje priims išankstinius užsakymus 65 ir 77 colių 4K OLED televizoriams. Tokią galimybę netrukus turės ir Šiaurės Amerikos bei Europos vartotojai. „IFA“ technologijų parodos lankytojai LG 4K OLED TV galės apžiūrėti parodų rūmų „Messe Berlin“, 11.2 salėje rugsėjo 5–10 dienomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!