Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/46129/intel-haswell-procesoriuose-rastas-defektas/spausdinti/

„Intel Haswell“ procesoriuose rastas defektas

Publikuota: 2014-08-16 12:01
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„Intel Haswell“ procesoriuose buvo pridėtas instrukcijų TSX (Transactional Synchronization Extensions) palaikymas. Jos leidžia padidinti skaičiavimų branduolių efektyvumą, paskirstant resursus aparatiniame, o ne programiniame lygmenyje, kaip tai buvo daroma anksčiau.

Komandos TSX leidžia tam tikro tipo programėlėms, išnaudojančioms daugiau nei vieną branduolį, veikti daug greičiau, tačiau programinės įrangos kūrėjai dar tik ruošiasi išnaudoti šią galimybę.

Puslapis „Tech Report“ rašo, kad su TSX įsisavinimu dar teks palaukti. Vienas iš kūrėjų aptiko klaidą TSX instrukcijose, tuo tarpu „Intel“ inžinieriai tai patvirtino, atlikę vidinius testus. Gana greitai buvo išleistas naujas mikrokodas, kuris išjungią naują komandų rinkinį.

„Intel Haswell“ procesoriuose rastas defektas

Prie „defektinių“ procesorių priskiriami „Haswell“, „Haswell-E“, taip pat ankstyvieji „Broadwell“, kuriuos šiais metais atstovaus energiškai efektyvūs modeliai „Core M“, kuriuos pamatysime hibridiniuose įrenginiuose, tokiuose kaip nešiojami kompiuteriai – transformeriai ir planšetės su prijungiama klaviatūra.

Reikia pažymėti, kad komandos TSX visų pirma skirtos naudojimui su serverių programine įranga, todėl eiliniai vartotojai nukentės mažiausiai. Beje, pirmosiose serverinių procesorių „Haswell-EP“ partijose TSX palaikymas bus išjungtas, tuo tarpu pažangesniuose modeliuose – „Haswell-EX“ – šių komandų darbingumas bus atstatytas. Akivaizdu, kas paskutinieji dar negaminami serijiniu būdu.

Naujose „Haswell-EP“ revizijose, panašu, TSX instrukcijos bus pataisytos, tačiau kompanijos „Intel“ atstovai ką nors komentuoti šiuo klausimu atsisakė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!