Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/46114/amd-ruosia-nauja-mikroschemu-rinkini-a68/spausdinti/

AMD ruošia naują mikroschemų rinkinį A68

Publikuota: 2014-08-14 09:18
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija AMD, kuri po truputį netenka savo pozicijų centrinių procesorių rinkoje, nusprendė atnaujinti savo mikroschemų rinkinių asortimentą, kurie galėtų padidinti firminių APU populiarumą, praneša taivaniečių puslapis „DigiTimes“.

Po to, kai rinkoje pasirodė „Intel Haswell“ procesoriai ir jų atnaujinimas – „Haswell Refresh“, kompanijos AMD pozicijos asmeninių kompiuterių rinkoje ėmė smarkiai silpti. Be to, dabartinis mikroschemų rinkinys A58 neturi integruoto USB 3.0 sąsajos palaikymo, todėl jo pardavimai, natūralu, yra ne ypač dideli.

AMD ruošia naują mikroschemų rinkinį A68

Būtent šios dvi priežastys kompaniją AMD privertė imtis atitinkamų priemonių ir išleisti mikroschemų rinkinį A68. Pastarasis rinkoje turėtų debiutuoti rugsėjo mėnesį. Jo kaina bus apie 2 dolerius didesnė, nei pirmtako.

Kompanijos AMD planus gali sujaukti motininių plokščių gamintojai. Pastarieji gali šaltai sutikti naująjį mikroschemų rinkinį, kadangi sandėliuose turi užkaupę daugybę A58 ir A78 atsargų.

Mikroschemų rinkinio A68 pasirodymas gali ne tik sujaukti AMD partnerių planus, o kartu atnešti finansinių nuostolių: sena produkcija gali užsigulėti sandėliuose, nes vartotojams ji bus nebeįdomi.

Kompanija AMD atsisakė ką nors komentuoti, kadangi naujasis produktas dar nėra oficialiai anonsuotas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!