Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/45957/intel-papasakojo-apie-specialiai-oracle-skirtus-procesorius/spausdinti/

„Intel“ papasakojo apie specialiai „Oracle“ skirtus procesorius

Publikuota: 2014-07-31 15:52
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Intel“ jau kuris laikas savo klientams sukuria specialias skaičiavimų branduolių versijas. Tokius branduolius turintys procesoriai paprastai naudojami duomenų centruose, kuriuose vykdomos užduotys gerokai skiriasi nuo tų, kurios reikalingos paprastiems vartotojams.

Šį kartą procesorių gigantas papasakojo apie sandorį su kompanija „Oracle“, o kartu apie jai skirtus specialius procesorius bei juose naudojamas optimizacijas. Pavyzdžiui, procesorius „Xeon E7-8895 V2“ yra identiškas žiemą debiutavusiam „Xeon E7-8890 V2“, tačiau yra papildomų instrukcijų patikinimo ciklų.

„Intel“ atlikti procesorių patobulinimai daugiausia susiję su „Turbo Mode“ režimu. Paprastiems vartotojams šis režimas geriau pažįstamas kaip „Turbo Boost“. Šiuo atveju „Intel“ tikrina, kad procesorius galėtų garantuotai dirbti padidintais taktiniais dažniais: pavyzdžiui, du branduoliai turėtų pasiekti 4 GHz, keturi – 2,9 GHz, tuo tarpu šeši – 3,7 GHz.

„Oracle“ skirtuose procesoriuose yra tam tikrų pakeitimų. Procesorius „Xeon E7-8895 V2“ turi galimybę atlikti rekonfigūraciją be būtinybės perkrauti visą sistemą. 15 branduolių procesorius su 3,4 GHz dažniu gali pavirsti į 6 branduolių procesorių su 3,7 GHz dažniu, priklausomai nuo vykdomos užduoties reikalavimų.

Naujos kartos „Intel Xeon“ procesoriuose yra galimybė išjungti skaičiavimų branduolius, kad likę galėtų veikti didesniu taktiniu dažniu. Taip pat „Intel“ planuoja į savo procesorius įdiegti FPGA modulius, kurie išplėstų „Xeon“ mikroschemų lankstumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!