Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/45767/amd-ruosia-du-naujus-28-nm-grafinius-procesorius/spausdinti/

AMD ruošia du naujus 28 nm grafinius procesorius

Publikuota: 2014-07-19 11:07
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Puslapis „Videocardz“ nusprendė į vieną vietą surinkti visus gandus apie būsimas AMD vaizdo plokštes. Teigiama, kad reikia laukti mažiausiai trijų naujų GPU – „Iceland“, „Tonga“ ir „Hawaii XTX“.

GPU „Iceland“ turėtų tapti vidutinės klasės atstovu, kuris skirtas nešiojamiesiems kompiuteriams ir stacionarioms sistemoms. Šis GPU gali tapti savotišku „nVidia“ grafinio procesoriaus GM107 (Maxwell) konkurentu (GTX 750/750 Ti), o kartu išstumti iš rinkos AMD „Cape Verde“ modelius (HD 7750/770, R7 250X/255).

GPU „Tonga“ savo pagrindu – tai grafinis procesorius „Tahiti“ su 256 bitų magistrale. Procesoriai „Tonga“ nepakeis „Tahiti“. Jiems skirta papildyti AMD „Radeon“ asortimentą naujais modeliais.

GPU „Hawaii XTX“ buvo priskiriami 3072 universalūs procesoriai („užslėptas“ GPU „Hawaii“ potencialas), tačiau tai gali būti tiesiog paspartinta „Hawaii XT“ versija, kuri rinkoje pasirodys kaip „Radeon R9 295X“. Panašiai AMD elgėsi ir praeityje, kai išleido „Tahiti XT2“ ir XTL.

Iš kitų naujienų galima paminėti tai, jog AMD vaizdo plokštės gaus programinę technologiją „UAV Ordering“ (Unordered Access View Ordering). Ji leis kūrėjams aparatiniame lygmenyje sujungti dalinai permatomus taškus be būtinybės atlikti daug resursų reikalaujančias rūšiavimo operacijas.

AMD UAV leis daug realistiškiau atvaizduoti tokius daiktus ir reiškinius, kaip dūmai, reguliarias struktūras – plaukus, tinklą, medžių lapus, langus ir panašius dalykus. Vaizdas bus gražesnis, o artefaktų bus mažiau.

AMD ruošia du naujus 28 nm grafinius procesorius

Atnaujinta AMD GCN architektūra gaus technologijos „Fast Conservative Rasterization“ aparatinį palaikymą. Tai leis paspartinti vaizdų apdorojimą, kadangi šiandien tai atlieka programinis paketas „TressFX“ (jo poveikį grafikai galima pamatyti žaidime „Tomb Raider“).

Galiausiai vienas iš AMD partnerių – kompanija „Synapse Design“ – prasitarė apie du naujus GPU. Vieno iš jų kristalo plotas sudarys 500 mm2, o kitos – kiek daugiau nei 350 mm2.

Kadangi juos abu gamins TSMC, naudodama 28 nm technologinį procesą, jų pasirodymo galima laukti 2014 m. III ir IV ketvirčio sandūroje. Beje, GPU „Hawaii“ plotas sudaro 438 mm2, todėl jau šį rudenį AMD gali pristatyti naują flagmaną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!