Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/45681/nuo-2018-uju-kontraceptikus-valdysime-nuotoliniu-budu/spausdinti/

Nuo 2018-ųjų kontraceptikus valdysime nuotoliniu būdu

Publikuota: 2014-07-14 10:31
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Masačusetse, JAV, išrasta nuotolinio valdymo kontraceptinė mikroschema, praneša BBC.

Po moters oda yra įtaisoma mikroschema, kuri mažomis dozėmis išskiria hormoną – levonorgestrelį. Ji veikia kiekvieną dieną 16 metų, tačiau bet kuriuo metu gali būti sustabdyta bevielio nuotolinio valdymo pultelio.

Projektas, paremtas verslininko Billo Gateso, kitais metais bus pasiūlytas klinikiniams tyrimams ir, kaip manoma, atsiras prekyboje 2018-aisiais.

Įtaiso kūrėjai tvirtina, kad mikroschema nėra didelė ir bus parduodama konkurencinga kaina.

Patogumas

Mikroschemoje, esančioje 1,5 cm pločio, kaupiamas hormonas į kūną išskiria 30 mikrogramų dozę.

Roberto Farra‘os, mokslų daktaro iš Masačusetso technologijos instituto, teigimu, kontraceptinė mikroschema ypač patogi šeimoms, planuojančioms vaikus, nes vienu mygtuko paspaudimu prietaisą galima įjungti ir išjungti.

ją, Norėdami užtikrinti visišką saugumą, kūrėjai vis dar tobulina ją, kad niekas kitas be moters sutikimo negalėtų valdyti įtaiso.

Didesnė įvairovė

Panaši technologija gali būti taikoma ir kitiems vaistams. „Cambridge Consultants“ chirurginio ir intervencinio verslo vadovas Simonas Kargeris teigia, kad implantuojama technologija, kaip ir ši, susiduria su begale iššūkių, tačiau jos nauda pacientams yra neišmatuojama.

Ši naujovė sukurta kaip tik tuo metu, kai valdžios ir pasaulio organizacijos iki 2020-ųjų sutarė paskatinti šeimos planavimą 120 milijonų daugiau moterų.

Taip pat ši implantuojama technologija yra gera naujiena toms pasaulio šalims, kuriose tradicinių kontraceptinių tablečių vartojimas yra ribojamas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!