Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/45671/amazon-bepilociai-skraiduoliai-prekes-pristatys-80-km-h-greiciu/spausdinti/

„Amazon“ bepiločiai skraiduoliai prekes pristatys 80 km/h greičiu

Publikuota: 2014-07-13 14:24
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

JAV dar neįsigaliojo nauja bepiločių skraidymo įrenginių eksploatavimo taisyklių redakcija, o kampanija „Amazon“ jau kreipėsi į atitinkamas institucijas, kad jai būtų leista bepiločius įrenginius už jos laboratorijos ribų, praneša naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Amazon“ bepiločiai skraiduoliai prekes pristatys 80 km/h greičiu

Iki šiol visi eksperimentai buvo vykdomi šešiose uždarose aikštelėse arba už JAV ribų. „Amazon“ atstovai paaiškino, jog bepiločių skraidymo įrenginių kūrimo procese dalyvauja geriausia specialistai, tarp kurių net buvęs amerikiečių astronautas.

Šiuo metu kuriami aštuntos ir devintos kartos skraiduoliai, kurie jau neįsitenka į kompanijos laboratorijas. Bandydama įtikinti reguliuojančias institucijas greičiau atlikti teisės aktų pakeitimus, „Amazon“ nurodo, jog entuziastai jau seniai naudoja bepiločius dronus JAV teritorijoje, o kompanija tiesiog seks jų pėdomis.

Sparnuotieji „Amazon“ kurjeriai galės pristatyti prekes iki 2,3 kg maždaug 80 km/h greičiu. Kompanijos teigimu, maždaug 86 proc. prekių neviršija nurodyto svorio, taigi pristatymas oru bus nesudėtingas.

Pristatymas oru leis „Amazon“ sumažinti laiką, per kurį prekė pasieks klientą. Tiesa, JAV reguliuojančios institucijos dar nepateikė savo atsakymo, todėl neaišku, kaip greitai „Amazon“ galės pradėti eksploatuoti savo „oro pajėgas“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!