Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/4504/wii-japonijoje-kainuos-600-litu-ir-beveik-tiek-pat-europoje/spausdinti/

„Wii“ Japonijoje kainuos 600 litų ir beveik tiek pat Europoje

Publikuota: 2006-05-28 16:18
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Kaip praneša tinklalapis Next-Gen.biz, naujos kartos „Nintendo“ žaidimų kompiuteris turėtų pasirodyti Japonijoje metų pabaigoje ir kainuoti vos 25 000 jenų arba 600 litų.

Jų teigimu, tokius skaičius atskleidžia neseniai paskelbtas finansinė ataskaita. Anot jų, kaina bus vienas pagrindinių kovos būdų prieš pagrindinį konkurentą „Sony“ ir jos „PlayStation 3“.

„PlayStation 3“ Japonijoje kainuos apie 60 000 yenų (1430 litų) ir, jeigu „Nintendo“ sugebės pateikti daugiau nei per pus mažesnę kainą, ji laimės daug pirkėjų, ypatingai „Nintendo DS“ savininkų tarpe“, - sakė kompanijos „Meiji Dresdner Asset Management“ atstovas Tatsuo Nishimura.

Kaip pranešė „Nintendo“, konsolės kaina JAV, Japonijoje ir Europoje bus daugmaž panaši. Tai yra apie 600 litų. Taigi, ji turės puikius šansus kovoje Europoje su „PlayStation 3“, kurio planuojama kaina - apie 2000 litų.

Tačiau, pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje kaina turėtų siekti apie 750 litus, „dėka“ įvairių mokesčių. Kokia tiksli kaina bus Lietuvoje kol kas nėra žinoma.

Kiek anksčiau „Nintendo“ paskelbė, jog ji planuoja išsiųsti apie 6 milijonus vienetų „Wii“ iki kitų metų kovo mėnesio, bet tikslesnių regioninių planų nepraneša.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!