Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/44482/suomiai-isrado-ismanuji-kavos-puodeli/spausdinti/

Suomiai išrado išmanųjį kavos puodelį

Publikuota: 2014-04-22 16:12
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Bendrovės „Paulig“ Suomijos padalinys „Paulig Suomi“ sukūrė prie interneto prijungtą kavos puodelį, kuris „Bluetooth“ ryšiu gali prisijungti prie išmaniojo telefono.

Kol kas tai tik prototipas, tačiau suomių specialistai tikisi jį gerokai patobulinti ir 2015 m. padžioje pateikti rinkai.

„Paulig Muki“ pavadintas puodelis turi elektroninio rašalo technologijos ekraną, galintį rodyti monochrominius atvaizdus, tarp jų nuotraukas, piešinius ir teksto fragmentus. Jame taip pat įrengtas „Bluetooth“ belaidžio ryšio valdiklis, leidžiantis susisiekti su išmaniuoju telefonu. Iš jo į puodelio ekraną galima perkelti norimas nuotraukas ar kitus atvaizdus.

Energiją ekranui ir „Bluetooth“ moduliui teikia puodelio apačioje įrengtas keitiklis, kuris šiluminę karšto vandens energiją verčia elektra.

Suomiai išrado išmanųjį kavos puodelį

Taigi, kai į puodelį įpilama karštos kavos, „Paulig Muki“ ekrane galima skaityti socialinio tinklo pranešimus, SMS žinutes, el. laiškus ar kitą turinį iš savo išmaniojo telefono. O jei tokia informacija nedomina, geriant kavą galima apžiūrinėti naujausias fotoalbumo nuotraukas.

„Paulig Muki“ valdyti skirta programėlė taip pat gali informuoti apie gėrimo temperatūrą: tereikia kartkartėmis pažvelgti į savo telefono ekraną, kad sužinotum, kada kava atvėso iki tinkamiausios gerti temperatūros.

Pasak „Paulig Suomi“ atstovų, išmaniojo puodelio funkcionalumas gali pasikeisti po pirminių jo bandymų, kuriuose dalyvaus savanoriai kavos mėgėjai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!