Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/44445/per-70-proc-lg-televizoriu-siais-metais-bus-su-webos-sistema/spausdinti/

Per 70 proc. LG televizorių šiais metais bus su „webOS“ sistema

Publikuota: 2014-04-17 16:34
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„LG Electronics“ (LG) paskelbė, kad daugiau nei 70 proc. kompanijos televizorių šiais metais turės pažangią „webOS“ sistemą. Pirmą kartą pristatyta sausio mėn. CES parodoje, „webOS“ skirta palengvinti „Smart TV“ naudojimą. Pasauliniai tyrimai atskleidė, kad tradicinė pramogų platformos „Smart TV“ infrastruktūra sudėtinga vartotojams. 53 proc. jų nežino visų „Smart TV“ galimybių, 75 proc. galvoja, kad „Smart TV“ per daug sudėtinga naudoti.

Visame pasaulyje televizorius su „Smart TV“ turi per 160 mln. vartotojų, tačiau dauguma jų šią platformą išnaudoja tik tradicinei televizijai. Siekdama supaprastinti „Smart TV“ vartojimą ir išplėsti vartotojų suvokimą apie jiems suteikiamas šios platformos galimybes, LG įsigijo „webOS“ sistemą iš „Hewlett-Packard“ ir pritaikė ją televizoriui. „webOS“ sistema LG televizorių „Smart TV“ platformą iš kitų išskirs greita ir lengvai suprantama turinio navigacija. Visa vartotojo sąsajos koncepcija remiasi trimis savybėmis: paprastu prisijungimu, perėjimu nuo turinio prie turinio ir paieška.

LG televizoriai, kurie prieinami ir Lietuvoje, „webOS“ dėka suteiks lengvai suprantamą ir greitą prisijungimą prie „Smart TV“ platformos, išorinių įrenginių. Apklausos rodo, kad daugelis „Smart TV“ vartotojų pilnai neįdiegia visų nustatymų. „webOS“ siūlo animuotą personažą BeanBird, kuris pasirodo ekrane ir pataria, kaip sklandžiai įdiegti visus nustatymus. Jungiant prie televizoriaus išorinį įrenginį, „webOS“ akimirksniu nustato jo tipą ir iškelia ekrane papildomą meniu, kuriame išdėstyti visi prijungimui reikiami nustatymai.

Tradiciškai „Smart TV“ platformoje, norint pereiti prie naujos programos, reikia išeiti iš esamos ir grįžti į pradžios ekraną. „webOS“ siūlo apatinėje ekrano dalyje nuo kairės į dešinę slenkančią meniu juostą. Ji leidžia patogiai pereiti nuo televizijos programos, „Smart TV“ turinio, informacijos saugyklos prie išorinių įrenginių – nereikia grįžti į pradžios ekraną. Veikimas panašus į kanalų perjunginėjimą. Tai leidžia tolygiai žiūrėti televizijos šou, žaisti žaidimus ar naršyti internete ieškant ar siunčiant informaciją.

Slenkanti „webOS“ meniu juosta leidžia išdėstyti turinį pagal individualius vartotojo poreikius. Priekyje meniu dalyje vartotojas ras programėles, kurias naudoja dažniausiai, paslinkęs meniu kairėn galės matyti pastaruoju metu žiūrėtą turinį, o dešinėn – visas programėles, kurias gali atsisiųsti.

„webOS“ turi dviejų tipų meniu, kurie leidžia paprasčiau perprasti „Smart TV“ valdymą. Pirmasis meniu, vadinamas „Live Menu“ pritaikytas vykdyti informacijos paiešką tuo pačiu metu, kai vartotojas žiūri televiziją. Antrasis „Today Menu“ veikia kaip turinio rekomendavimo paslauga televizijos laidoms, praleistoms programoms ir filmams.

LG „webOS“ siūlo prieigą ir prie „LG Store“, kuri ne tik programėlių parduotuvė. Čia galima rasti įvairaus tipo turinio, įskaitant VOD, televizijos programas, žaidimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!