Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/44408/google-patentuoja-kontaktinius-lesius-su-vaizdo-kameromis/spausdinti/

„Google“ patentuoja kontaktinius lęšius su vaizdo kameromis

Publikuota: 2014-04-16 13:15
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Šių metų pradžioje bendrovės „Google“ eksperimentinių įrenginių kūrimo padalinys „Google X“, be kita ko paruošęs išmaniųjų akinių „Google Glass“ bei autonominių automobilių prototipus, pranešė kuriantis išmaniuosius kontaktinius lęšius, skirtus diabetu sergantiems žmonėms.

Tokie lęšiai reguliariai matuoja gliukozės lygį akies ašarų liaukos skystyje ir laiku apie pavojų perspėja lęšius dėvinčius asmenis. Nors šių lęšių kūrimo projektas dar toli gražu nebaigtas, „Google X“ inžinieriai, iš visko sprendžiant, ėmėsi ir kitokių tipų elektroninių kontaktinių lęšių, praneša „Slashgear“.

„Google“ patentuoja kontaktinius lęšius su vaizdo kameromis

JAV Patentų ir prekių ženklų biuro interneto svetainėje pasirodė „Google“ patento paraiška, kurioje aprašomi kontaktiniai lęšiai su juose integruotomis miniatiūrinėmis vaizdo kameromis. Tokiuose lęšiuose įrengti mikrojutikliai galės fiksuoti žmogaus žvilgsnio kryptį ir reikiamu metu fotografuoti ar filmuoti.

Filmavimo režimą bus galima aktyvuoti lėtu akių užmerkimu arba dvigubu mirktelėjimu, sakoma pranešime. Kol kas neaišku, kaip filmuojančių kontaktinių lęšių idėja gali būti realizuota praktiškai. Klausimų kelia ir tokių lęšių pritaikymas. Atseit tokius lęšius su vaizdo kameromis galėtų naudoti aklieji arba silpnaregiai.

Lęšių fiksuojamas vaizdas esą būtų perduodamas į mobilųjį įrenginį ir ten analizuojamas ieškant pažįstamų veidų, tam tikrų objektų, gatvės ženklų, perėjų žymėjimo ar šviesoforų signalų. Apie tai mobiliojo įrenginio programinė įranga informuotų garsiniais pranešimais arba patarimais.

Apie galimus tokių lęšių komercinius modelius bendrovės „Google“ atstovai kol kas neskelbia jokios informacijos, sakoma pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!