Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/44357/corsair-tikina-kad-nereikia-bijoti-dideliu-ddr4-atminties-uzlaikymu/spausdinti/

„Corsair“ tikina, kad nereikia bijoti didelių DDR4 atminties užlaikymų

Publikuota: 2014-04-12 14:54
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Nors gamintojai labai daug kalba apie DDR4 atminties mikroschemas, reikia turėti omenyje, kad pagrindinė jos naudojimo sritis iki 2015 m. išliks serverių segmentas. Tiesa, šių metų III ketvirtyje debiutuos „Haswell-E“ procesoriai, kurie palaikys DDR4 atmintį, tačiau jų rinkos dalis bus labai maža.

Švedų puslapis „SweClockers“ pabendravo su kompanijos „Corsair“ atstovais. Buvo pabandyta išsiaiškinti, ko derėtų laukti iš DDR4 modulių. Pradėkime nuo kainų: nors jas tiksliai įvardinti kol kas sunku, tačiau „Corsair“ tikina, kad DDR4 bus brangesnė už DDR3 lygiai panašiai, kaip tai nutiko pereinant nuo DDR2 prie DDR3.

„Intel“ procesoriams „Haswell-E“ būdingas apribojimas (ne daugiau vieno modulio vienam atminties kanalui) su laiku bus įveiktas – tiesa, šiuo atveju teks paaukoti DDR4 atminties taktinį dažnį.

„Corsair“ tikina, kad nereikia bijoti didelių DDR4 atminties užlaikymų

„Corsair“ manymu, nereikia bijoti aukštų užlaikymų, kurie būdingi pirmos bangos DDR4 atminčiai. Šiuolaikinių atminties valdiklių sparta daugiausia priklauso nuo taktinių dažnių, o ne užlaikymų rodiklių. Pavyzdžiui, jau DDR4-1866 su CL11 bus spartesnė už DDR3-1600 su CL7.

Kad būtų galima kalbėti apie pranašumą prieš šiuolaikinius DDR3 modulius, užteks naudoti DDR4-1866 ir DDR4-2133 MHz tipo atmintį. Po tam tikro laiko DDR4 galės veikti ir 3200 MHz taktiniu dažniu, taigi progresas bus akivaizdus.

Kartu nereikėtų pamiršti ir tai, kad DDR4 pasižymi mažesniu energijos suvartojimo lygiu – bazinė tokių operatyvios atminties modulių įtampa bus 1,2 V, o būsimos modifikacijos bus dar taupesnės.

Be to, 2015 m. paplis ir 16 GB talpos DDR4 tipo atmintis, kuri galės būti naudojama ir paprastų vartotojų kompiuteriuose. Tai leis padidinti atminties kiekį, prieinamą statistiniam vartotojui, turinčiam stacionarų kompiuterį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!