Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/44218/apple-a7-rasta-nemazai-stacionariu-procesoriu-pozymiu/spausdinti/

„Apple A7“ rasta nemažai stacionarių procesorių požymių

Publikuota: 2014-04-03 20:27
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Ekonomika.lt
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„Apple“ procesorius A7, debiutavęs išmaniajame telefone „iPhone 5S“, sukėlė nemažai diskusijų tarp rinkos ekspertų. Tiesa, visi ginčai grįsti pačių specialistų teiginiais, kadangi „Apple“ tradiciškai neskelbia visų savo procesorių specifikacijų – daug svarbiau yra paprastam vartotojui suprantamas funkcionalumas. Antra vertus, kai kurie „Apple“ paviešinti faktai apie A7 leidžia kalbėti apie jo priklausomybę stacionarių procesorių segmentui.

„iPhone 5S“ prezentacijos metu „Apple“ viceprezidentas Philip Schiller atskleidė tam tikras technines specifikacijas, kurios leidžia teigti, kad kompanija užsimojo savo firminius procesorius plėtoti ne tik mobilių įrenginių segmente. Tai patvirtino ir nepriklausomų ekspertų analizė, rašo puslapis „Design Trend“.

„Apple A7“ rasta nemažai stacionarių procesorių požymių

Teigiama, kad A7 mikroschemos architektūros analizė parodė, jog labai panašūs komponentai naudojai ir kompanijos „Intel“ procesoriuose. Pavyzdžiui, „Apple“ sprendimas turi tokį patį kiekį operacijų vykdymo blokų, kaip ir „Intel Ivy Bridge“ procesoriai, tuo tarpu instrukcijų pertvarkymo modulio analogą galima rasti procesoriuose, kurie pagaminti „Haswell“ architektūros pagrindu.

Rinkos ekspertas Anand Shimpi, kartu einantis ir puslapio „Anandtech“ vadovo pareigas, teigė, kad „Apple“ išleido ne „Krait“ ar „Silvermont“ konkurentą (šiuo atveju kompanijai to daryti ir nereikia, kadangi ji šiuo metu yra madų diktatorius), o sprendimą, kuris labai artimas „Intel“ stacionariems procesoriams. Kartu buvo pabrėžta, kad A7 turimas potencialas leis „Apple“ sėkmingai pereiti prie pažangesnių technologinių procesų, o kartu pakelti spartos lygį.

Pastarieji faktai leidžia prognozuoti apie „Apple“ ketinimus savo mobilius procesorius naudoti stacionariuose ir nešiojamuosiuose kompiuteriuose „iMac“/„MacBook Air“. Čia labai aktualu kompaktiškumas ir mažas energijos suvartojimo lygis. Kai tik bus pristatyta galingesnė A7 versija, „Apple“ drąsiai galės pakeisti „Intel“ procesorius savais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!