Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/44137/galingi-ir-ismanus-ratai/spausdinti/

Galingi ir išmanūs ratai

Publikuota: 2014-03-29 10:02
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©IQ.lt
Inf. šaltinis: IQ.lt

Kovo mėnesį pristatytas švedų superautomobilis „Koenigsegg One:1“ pirmiausia išsiskiria galia.

Jo variklis turi neįtikimas 1360 AG, arba, kaip skaičiuoja kūrėjai, vieną megavatą galios. Su tuo susijęs ir pavadinimas, kuris žymi, kad vienam kilogramui automobilio masės tenka 1 AG. Visa tai reiškia, kad didžiausią 400 km/val. greitį šis aparatas pasiekia per 20 sekundžių.

Galingi ir išmanūs ratai

Be kvapą gniaužiančių techninių parametrų, tai pirmas superautomobilis, turintis tokio lygio informacines technologijas. Pavyzdžiui, naudojant specialią išmaniajam telefonui skirtą programėlę galima nuotoliniu būdu atrakinti duris, nuleisti langus, atvėsinti saloną, nustatyti galinio sparno kampą ar pakabos kietumą.

Šis automobilis taip pat turi sąsają su nuotoliniais serveriais, į kuriuos perduodama įvairi važiavimo informacija. Vėliau internete ar naudojantis minėta programėle galima peržvelgti didžiausią užfiksuotą važiavimo greitį, trasos įveikimo laiką ar vairuotoją veikusių sunkio jėgų dydį. Naudodamiesi šiuo ryšiu bendrovės inžinieriai galės nuotoliniu būdu nustatyti ir tam tik­rus gedimus ar atnaujinti automobilio sistemų programinę įrangą.

Nepaisydama milžiniškos kainos, kuri, spėjama, siekia apie 2 mln. JAV dolerių, „Koenig­segg“ ketina pagaminti vos šešis parduoti skirtus modelius. Visi jau užsakyti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!