Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/4408/naujausiu-electrolux-saldytuvu-saldikliu-nebereikia-atitirpinti/spausdinti/

Naujausių „Electrolux“ šaldytuvų-šaldiklių nebereikia atitirpinti

Publikuota: 2006-05-16 10:06
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Electrolux, UAB

Buitinės technikos gamintoja „Electrolux“, valdanti „AEG-Electrolux“ bei „Zanussi“ prekės ženklus, šį mėnesį Lietuvoje pristatė šaldytuvus-šaldiklius, kuriuose dėl savaiminio atitirpinimo ir „Frost Free“ technologijų nesikaupia šerkšnas.

„Dauguma Lietuvos gyventojų įsigytų buitinių šaldymo prietaisų yra daugiau nei 10 metų senumo, o tai rodo, jog daugelis susiduria su šaldytuvų atitirpinimo problema. Ją padeda išspręsti naujausios bešerkšnės technologijos, kurių dėka nebereikia rūpintis šaldytuvų ir šaldiklių valymu“, - teigia UAB „Electrolux“ generalinis direktorius Saulius Olencevčius.

Pasak jo, šaldymo prietaisai su technologijomis, neleidžiančiomis susidaryti šerkšnui, turi ir daugiau privalumų: šaldiklyje produktai greičiau užšąla, dėl ko juose lieka daugiau maistingųjų medžiagų, nepasidengia šerkšnu, neprišąla vienas prie kito. Šios technologijos padeda taupyti ir elektros energiją, nes atidarius prietaiso dureles, greičiau atkuriama buvusi temperatūra. Be to, tokiame šaldiklyje produktus galima užšaldyti bet kurioje vietoje, nes cirkuliuojantis oro srautas šaltį visame prietaise paskirsto tolygiai.

Naujieji „Electrolux“ šaldytuvų-šaldiklių modeliai išsiskiria tuo, kad šaldikliuose yra įdiegta „Frost Free“ technologija. Ji veikia šiuo principu: ventiliatorius šaldiklio patalpoje tolygiai paskirsto šaltą orą, o šiam patekus į garintuvą, iš oro yra pašalinama drėgmė ir nukreipiama į specialų indą ant kompresoriaus. Tuomet drėgmė išgarinama į aplinką, dėl ko šaldiklio viduje lieka mažiau drėgmės ir nesusidaro sąlygos kauptis šerkšnui.

Šaldytuvo skyriuje yra naudojama įprastinė automatinio atitirpinimo sistema, kai šaldytuve perteklinė drėgmė yra pritraukiama prie šalančios galinės sienelės ir pavirsta ledo lašeliais. Šaldytuvui laikinai nustojus šalti, ant sienelės susikaupusi drėgmė atitirpsta ir nuteka į specialiai tam skirtą šaldytuvo apačioje įrengtą indą. Šis indas yra sumontuotas ant šaldytuvo kompresoriaus, kurio skleidžiama šiluma drėgmę išgarina atgal į aplinką.

Kuriant naujausius „Electrolux“ bešerkšnių šaldytuvų modelius, atsižvelgta ir į tai, kad dažnai dėl neracionalaus produktų išdėstymo vartotojai pamiršta, ką jame laiko. Dėl to produktai pasensta ir juos tenka išmesti. Naujųjų šaldytuvų patogūs peršviečiami įvairios paskirties stalčiai, ypač tvirtos grūdinto stiklo lentynėlės ir speciali butelių lentyna leidžia skirtingus produktus išdėlioti taip, kad jie būtų lengvai pasiekiami. Kai kuriuose modeliuose vaisiams ir daržovėms skirtas didelis, net 35 l talpos atskiras stalčius, slankiojantis ant teleskopinių bėgelių.

Lietuvoje galima įsigyti net 6 skirtingų „Electrolux“ šaldytuvų modelių su bešerkšne „Frost Free“ technologija šaldikliuose. Šie šaldytuvai gali būti 1,85 m arba 2 m aukščio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!