Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/4360/procesoriai-intel-core2-duo-stacionariems-ir-nesiojamiesiems-kompiuteriams/spausdinti/

Procesoriai „Intel Core2 Duo“– stacionariems ir nešiojamiesiems kompiuteriams

Publikuota: 2006-05-10 15:20
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Intel Corporation

Pasaulinis IT inovacijų lyderis „Intel“ paskelbė, kad būsimieji bendrovės naujosios architektūros procesoriai stacionariems ir nešiojamiems kompiuteriams bus vadinami „Intel Core2 Duo“. Kompiuteriai su žymiai galingesniais ir energiją taupančiais procesoriais pasirodys trečiąjį šių metų ketvirtį.

„Intel Core2 Duo“ taps bendru prekės ženklu iki šiol darbiniu pavadinimu „Conroe“ žinomiems stacionarių kompiuterių procesoriams ir mobiliesiems „Merom“. „Intel Core“ mikroarchitektūros lustai turės po branduolius, tai ir lėmė žodžio „Duo“ atsiradimą jų pavadinime. Žaidimų entuziastams ir didžiausios spartos siekiantiems vartotojams skirti procesoriai bus vadinami „Intel Core2 Extreme“.

65 nanometrų technologija, kurios pagrindu buvo kurti procesoriai „Intel Core2 Duo“, leido sumažinti lustų mikroschemas ir tranzistorius – taip buvo užtikrinta aukšta procesoriaus sparta bei mažos energijos sąnaudos. Šios procesorių savybės kompiuterių gamintojams leis kurti dar galingesnius, išvaizdesnius, tylesnius ir taupesnius įrenginius.

„Intel“ viceprezidento ir rinkodaros skyriaus vadovo Eriko Kimo (Eric Kim) teigimu, sukūrus bendrą prekės ženklą stacionarių ir nešiojamųjų kompiuterių procesoriams, vartotojams bus paprasta pasirinkti galingus ir energiją taupančius bet kurio tipo įrenginius.

Naujieji dvigubo branduolio procesoriai turės integruotą atminties talpyklą „Intel Advanced Smart Cache“,taip pat pasižymės didesnį saugumą, virtualizaciją bei valdymą užtikrinančiomis funkcijomis.

Tiek namų vartotojai, tiek verslo atstovai „Intel Core2 Duo“ privalumais galės pasinaudoti ir įsigydami kompiuterius su specialiai jiems kurtomis „Intel“ platformomis – suderintu ir optimizuotu techninės bei programinės įrangos deriniu. Nešiojamiesiems kompiuteriams „Intel“ sukūrė platformą „Centrino Duo“, skaitmeniniams namams – „Intel Viiv“, o verslo kompiuteriams – „Intel vPro“.

Naujųjų procesorių pavadinime „Intel Core2 Duo“ esantis skaičius „2” reiškia naują „Intel Core“ architektūros kartą. Siekiant išlaikyti prekės ženklų vientisumą, „Intel“ naudos tokius žodžius kaip „Duo“, reiškiančius luste esančių branduolių skaičių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!