Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/4294/japonu-valdzia-kuria-zmoniu-stebejimo-sistemas/spausdinti/

Japonų valdžia kuria žmonių stebėjimo sistemas

Publikuota: 2006-05-04 09:11
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Critical Security

Japonijos valdžia ketina atlikti eksperimentą viename iš Tokijo metro - ketinama įdiegti naują vaizdo stebėjimo sistemą, siekiant efektyviau kovoti su nusikaltimais ir terorizmu.

Kiekvieną dieną, maždaug valandai, viena iš stoties salių bus uždaroma paprastiems lankytojams. Tuo metu bus vykdomi bandymai naujos biometrinės kameros, gebančios ne tik daryti žmonių veidų nuotraukas, bet ir analizuoti gautus duomenis.

Teisininkų teigimu, netgi paprastų stebėjimo kamerų įrengimas viešosiose vietose gali kelti problemų teisiniu atžvilgiu. Daugelis japonų nepatenkinti tuo, kad juos stebi - masažo salonų ir klubų suaugusiems savininkai jau ketverius metus protestuoja prieš 50 jų rajone įrengtų kamerų.

Japonijos policija mėgina įtikinti gyventojus, jog montuoti vaizdo stebėjimo sistemas jų namuose ir parduotuvėse yra būtina, ir sutikusius paremia materialiai. Valstybė moka savanoriams 13000 Japonijos jenų (maždaug 300 Lt) į mėnesį. Kamerų nufilmuota medžiaga saugoma maždaug savaitę. Policija teigia, kad ji naudojama tik nusikaltimų tyrimo efektyvumui gerinti. Kovo mėnesį dėka tokių sistemų pavyko sulaikyti serijinį žudiką Kendzi Imai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!