Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/4279/amd-atsaukia-opteron/spausdinti/

AMD atšaukia „Opteron“

Publikuota: 2006-05-02 14:16
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Aleksej Talan
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Kompanija AMD pradėjo ieškoti trijų tūkstančių nestabilių „Opteron“ procesorių. Kaip tapo žinoma, vieno branduolio versijos serveriniai lustai, nuo konvejerio į prekybą paleisti per paskutiniuosius šešis mėnesius, gali dirbti nestabiliai prie didelių temperatūrų. Jau aptikta, kad nors prie normalios pačiam „Opteron“ temperatūros, bet aukštos temperaūros patalpose, lustas neteisingai atlieka operacijas su slankiuoju kableliu.

Greičiausia problema atsirado tada, kai buvo keičiama testavimo tvarka gamykloje. Visai galimas dalykas, kad lustai praleido vieną patikrinimo etapą, dėl ko procesoriai, kuriems anksčiau būdavo priskiriamas dažnis 2,6 GHz, gavo žymėjimą, reiškiantį 2,8 GHz dažnį. Suprantama, kad ekstremaliose sąlygose (aukšta aplinkos temperatūra) lustai ėmė dirbti nestabiliai. Neteisingai markiruota buvo trijų tūkstančių „Opteron“ procesorių partija, kurie buvo išleisti praėjusių metų pabaigoje ir šių metų pradžioje.

AMD atstovai pareiškė, kad iš esmės sutvarkė testavimo procesą, o kas liečia tų „Opteron“, kurie naudojami „palankiose salygose“, pavyzdžiui, bankų ar marketingo kompanijų serveriuose, tai jokių problemų lustai neturės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!