Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/4272/kada-bus-isleisti-conroe-merom-ir-woodcrest/spausdinti/

Kada bus išleisti „Conroe“, „Merom“ ir „Woodcrest“?

Publikuota: 2006-05-01 15:15
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Aleksej Talan
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Kompanijos „Intel“ procesoriai su nauja branduolio mikroarchitektūra turėtų būti našesni 40-80%. Priminsime, kad laukiami tokie branduolio lustai: stalo kompiuterių rinkai - „Conroe“, nešiojamiems kompiuteriams - „Merom“, o serveriams - „Woodcrest“. Laukiama, kad visi procesoriai bus gaminami 65 nm technologiniu procesu ir, be padidėjusios spartos, sumažės ir energijos suvartojimas.

Renginyje „Intel Spring Analyst“ kompanija pranešė naujų lustų išleidimo orientacines datas. Taigi, „Conroe“ pasirodys birželį. Pagal našumą ir energijos suvartojimą „Conroe“ bus tris kartus efektyvesnis, nei „Pentium D 960“. Ir, nors „Pentium D 960“ našumas ir energijos suvartojimas tolimas nuo idealių, pranešimas apie „Conroe“ tikrai nuteikia gerai. Mobilusis lustas „Merom“ atsiras parduotuvių lentynose rugpjūčio menesį ir bus apie 2,5 karto šaunesnis, nei „Pentium M“ 1,6 GHz.

Na, o trečiasis lustas, skirtas serveriams, pasirodys birželį - anksčiau visų kitų. Pagal charakteristikas dabartinis „Xeon“ 2,8 GHz liks tris kart silpnesniu nei ruošiamas „Woodcrest“. Jei optimistiškos „Intel“ kompanijos prognozės dėl naujų lustų pasitvirtins, tai dabar jau pats laikas taupyti pinigėlius atnaujinimams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!