Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/4214/assa-lietuva-stende-pirmoji-lietuvoje-elektroniniu-pultu-valdoma-spyna/spausdinti/

„Assa Lietuva“ stende – pirmoji Lietuvoje elektroniniu pultu valdoma spyna

Publikuota: 2006-04-26 10:01
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Assa Lietuva, AB

AB „Assa Lietuva“, priklausanti skandinaviškajai „ASSA ABLOY“ įmonių grupei, tarptautinėje statybos ir remonto parodoje „Resta 2006“ Lietuvos rinkai pristato naują elektroniniu pulteliu valdomą spyną namams „Villa“. Ši ir kitos naujovės bus demonstruojamos stende įkurtose skirtingose – namų, viešbučio ir biuro – ekspozicinėse erdvėse. Parodos metu stende vyks žaidimas „Pažvelk iš arčiau“.

„Patvarios spynos – viena pagrindinių namus saugančių priemonių. Mūsų tikslas – parodyti, kad „Assa“ ženklo užraktai kuria vientisą asmens ir jo turto apsaugos sistemą. Gera spyna turėtų apsaugoti ne tik nuo vagysčių, bet būti patikima ir patogi naudoti, - teigia Kęstutis Taraila, UAB „Assa Lietuva“ generalinis direktorius. – Šiemet mūsų stende eksponuojamos ne tik pačios spynos, bet ir saugūs bei patikimi užrakinimo sprendimai. Jais siekiame informuoti visuomenę apie vartotojų ir jų būstų saugumo problemas.“

Šių metų bendrovės „Assa Lietuva“ stendo naujiena – pultu valdoma durų spyna namams „Villa“. Elektroniniai ir per atstumą valdomi bei programuojami spynų užraktai rinkoje jau keičia mechanines durų spynas. Jei automobilio durelių atidarymas pulteliu – įprastas dalykas, tai tokiu būdu atidaromos namo durys Lietuvoje yra naujovė.

Spynos „Villa“ gamyba pagrįsta nauja technologija, tad vartotojui naudoti tokią spyną yra saugu, patikima ir patogu. Kiekvienas tokios spynos savininkas priklausomai nuo savo poreikių gali pasirinkti tinkamus užrakinimo režimus. Jų yra trys: įėjus į patalpą ir paspaudus reikiamą pulto mygtuką, duris galima palikti atrakintas, galima nustatyti režimą, kuriam veikiant, iš patalpos išeinama tik spustelėjus rankeną, o iš išorės įeinama tik atsirakinus, arba pasirinkti režimą, kai užrakinamas ir skląstis.

Mechaninėje spynos „Villa“ dalyje yra naudojamas „Assa Evolution“ serijos spynos korpusas su skląsčiu. Spynos naudojimo patogumus turėtų įvertinti pagyvenę žmonės, kuriems naudotis raktu ne visada patogu, arba mažamečius vaikus auginančios šeimos, kurioms saugumas ir patogumas yra ypatingai svarbūs. Nors kol kas tokios technologijos yra nepigios, spynų gamintojų lyderiai stengiasi šias apsaugos priemones padaryti prieinamas ne tik kompanijoms, bet ir namų ar butų savininkams. Spyna „Villa“ prekyboje Lietuvoje pasirodys jau šių metų rudenį.

Biurui skirtoje stendo erdvėje lankytojai bus supažindinti su elektroniniu seifu „Nova01“. Šiame seife galima saugoti beveik 50 raktų. Visi raktai fiksuojami apsaugos pulte, o seifo atmintyje fiksuojama statistika – kokie raktai ir kada paimti, kas juos paėmė, kiek ilgai raktas buvo paimtas iš seifo. Seifu „Nova01“ vienu metu gali naudotis per tūkstantį vartotojų, seifas atsimena iki 16 tūkst. įvykių, kuriuos prireikus galima perkelti į kompiuterį bei parengti ataskaitą. Tačiau seifą ne taip paprasta atidaryti – kiekvienam seifo naudotojui yra suteikiamas asmeninis kodas, magnetinis raktas ir kortelė. Tad piktnaudžiavimui ar neteisėtam naudojimuisi seifu bei raktais iš anksto yra užkertamas kelias.

„Assa Lietuva“ stendo viešbučio erdvėje pristato naujo dizaino spyną viešbučiams „Signature by VingCard“. Kadangi viešbučių savininkams, architektams ir interjero dizaineriams svarbu išsaugoti stiliaus vientisumą, o viešbučio svečiams svarbu užrakto patikimumas ir lengvumas juo naudotis, „Signature by VingCard“ spynos suprojektuotos atsižvelgiant ir į žmoniškuosius, ir į ergonomikos faktorius. Šios spynos su grakščios formos rankena atrodo prabangiai ir kuria jaukų stilių. Spyna „Signature by VingCard“ labiau tinka klasikinio ir dekoratyvinio stiliaus viešbučiams.

Šias ir kitas „Assa Lietuva“ pristatomas naujoves galima išvysti bendrovės stende. Įėjimą į skirtingas stendo erdves „atrakins“ trys 5 metrų dydžio raktai. Visi „Assa Lietuva“ demonstruojami užraktai, spynos, seifai ir kiti asmens bei jo turto saugumą užtikrinantys daiktai bei sprendimai pagrįsti elektroniniu valdymu.

Stendo lankytojai bus pakviesti dalyvauti žaidime „Pažvelk iš arčiau“. Pažvelgę pro rakto skylutę į paslaptingąją dėžę ir pasakę teisingą atsakymą, kas joje paslėpta, lankytojai gaus prizų su „Assa“ ženklo simbolika.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!