Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/4139/toshiba-pristato-ploniausia-pasaulyje-lcd-monitoriu/spausdinti/

„Toshiba“ pristato ploniausią pasaulyje LCD monitorių

Publikuota: 2006-04-17 14:45
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Bendra gigantų „Toshiba“ ir „Matsushita“ įmonė, nuo 2001 metų kurianti skystų kristalų ekranus "Toshiba Matsushita Display" pristatė, kaip skelbiama, ploniausią pasaulyje LCD ekraną.

Jo įstrižainė vos 12,1 colio, na o storis, priklausomai nuo konkrečios vietos, svyruoja 2,9 mm - 4,5 mm intervale. Turint galvoje, kad į tokius kuklius matmenis telpa visas monitorius - tikrai įspūdinga. Svoris - 183 g. Beveik tiek pat sveria kai kurie delniniai kompiuteriai, mobilieji telefonai, na o šiuo atveju kalbame juk apie monitorių, nors ir nedidelį.

Ekrano raiška 1280x800 taškų, kraštinių santykis 16:10, ryškumas 300 kandelų kvadratiniam metrui. Trumpiau tariant, parametrai neypatingi, bet ir ne liūdinantys.

Kol kas neskelbiama, kiek tokį skystų kristalų ekraną kainuoja pagaminti bei kur jie bus naudojami. Daugelis gana pagrįstai spėja, kad plonoji naujiena visų pirma įsikurs nešiojamų kompiuterių rinkoje. Ten maži gabaritai itin vertinami.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!