Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/4083/ibm-anonsuoja-nauja-sifravimo-moduli/spausdinti/

IBM anonsuoja naują šifravimo modulį

Publikuota: 2006-04-12 09:10
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Critical Security

Informacijos apsaugos lygio portatyviniuose įrenginiuose padidinimui, IBM pristatė šifravimo galimybių pridėjimo į įrenginių mikroschemas technologiją.

Yra daug informacijos šifravimo būdų - šifruoti galima tiek programiniu, tiek ir aparatiniu būdu, tačiau IBM mokslininkai teigia, kad jeigu šifravimo funkcijos nesuteikti procesoriui, tai patyręs hakeris galės perimti duomenis siunčiamus „smegenų“ į kodavimo bloką.

Norėdami sustabdyti tokią galimybę, IBM anonsavo jos sukurtų mikroschemų rinkinį „SecureBlue“, kurį galima integruoti į bet kokį procesorių.

IBM ne vienintelė ieškanti būdų kodavimo įrenginiams integruoti į kompiuterio centrinį procesorių. Artėjanti „Intel“ „LaGrande“ technologija taip pat leis pasiekti norimo rezultato, tačiau pasinaudojant ja reiks turėti reikalų su patikimos platformos moduliu (trusted platform module).

IBM mokslininkai teigia išradę būdą, kuriam nereiks atskiro modulio.

Kriptografijos ekspertas Bruce Schneier teigia, kad glaudesnis informacijos kodavimo ir apdorojimo procesų integravimas, veikiausiai, padidins sistemų greitį, tačiau beprasmiška teigti, kad hakeriai bandys perimti duomenis tarp procesoriaus ir atskiro kodavimo modulio - labiau tikėtina tai, kad kažkas pabandys pavogti iššifruotus duomenis, pavyzdžiui, kai jie bus atvaizduojami ekrane.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!