Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/3994/naujoji-intel-vizija-nesiojamasis-kompiuteris-is-daliu/spausdinti/

Naujoji „Intel“ vizija: nešiojamasis kompiuteris iš dalių

Publikuota: 2006-04-01 13:11
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

„Intel“ ėmėsi naujos iniciatyvos nešiojamų kompiuterių rinkoje. Kompanija planuoja siekti šio tipo kompų dalių suvienodėjimo. Tai atvertų duris patogesniam jų naudojimui - būtų galima nesunkiai atnaujinti ne tik akumuliatorius, maitinimo blokelius, bet ir LCD ekranus, klaviatūras. Naujoje „Intel“ vizijoje nešiojamas kompiuteris dalių keičiamumu priartėja prie stalinių - galima pakeisti ne tik smulkius priedus, bet ir esmines dalis.

„Intel“ jau dirba su ASUS, „Compal“ ir „Quanta“ ties 11 nešiojamų kompiuterių su keičiamais komponentais modelių. Pirmi bendro darbo vaisiai turėtų pasirodyti artimiausiu metu.

Mintis tikrai įdomi. Tradiciškai tokių nešiojamų kompiuterių dalių, kaip ekranas, remontas buvo labai brangus, pakaitalo tekdavo laukti ne vieną savaitę. Na o dabar turėtų būti galima tiesiog pakeisti ekraną nešiojamojo net neardant. Tą patį galima padaryti ir jeigu netenkina ekrano raiška, akumuliatoriaus talpa - tiesiog pakeisti juos norimais. Tas pats galioja ir kalbant apie klaviatūras, kitas dalis.

Skamba labai intriguojančiai, na o kuo visa tai baigsis turėtume pamatyti jau šįmet. Jei iniciatyvą palaikys daugiau nešiojamųjų gamintojų, šio tipo kompiuterių ateitis gali nušvisti naujomis spalvomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!