Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/38367/andy-android-robotas-is-lego-kaladeliu/spausdinti/

„Andy“ – „Android“ robotas iš LEGO kaladėlių

Publikuota: 2013-02-09 08:42
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Androidzona.lt
Inf. šaltinis: Androidzona.lt

Didelis susižavėjimas dviem dalykais, dažnai atneša teigiamų ir įdomių kombinacijų. Taip buvo ir šį kartą. „Android“ OS ir LEGO kaladėlių fanas, pasivadinęs „GLHTurbo“, sukonstravo „Android“ roboto figūrą iš LEGO kaladėlių. Pradžioje tam buvo panaudotas „LEGO Digital Designer“, o vėliau visas projektas perkeltas į „LEGO Cuusoo“ platformą.

Šiam kūriniui autorius sunaudojo 205 LEGO detales. Vienos detalės vidutinė kaina yra apie 40 centų (0,15 $), tad bendra tokios figūros kaina – 80 litų (30 $). „Android“ roboto figūra nėra visiškai statiška: galva ir rankas galima sukioti aplink ašis, o antenos lankstosi apie 100 laipsnių kampu.

„Andy“ – „Android“ robotas iš LEGO kaladėlių

Projekto autorius nuo pradžių žadėjo, kad surinkus 10000 rėmėjų, bus prašoma LEGO pagaminti tikrosios „Android“ spalvos detales (PMS 376C spaudai arba #A4C639). Dabar projektas pasiekė užsibrėžta ribą, todėl dabar lauksime tolesnių veiksmų iš LEGO. Galimas variantas, kad konstrukcinis rinkinys šiai figūrai bus pradėtas gaminti masiškai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!