Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/3829/pirmasis-pasaulyje-82-coliu-208-cm-istrizaines-lcd-televizorius-su-sviesos-diodu-apsvietimu/spausdinti/

Pirmasis pasaulyje 82 colių (208 cm) įstrižainės LCD televizorius su šviesos diodų apšvietimu

Publikuota: 2006-03-15 10:01
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Samsung Electronics

„Samsung Electronics“, pirmaujanti pasaulyje televizorių gamintoja, šiandien „CeBIT 2006“ parodoje pristato 82 colių įstrižainės LCD televizorių su LED apšvietimu. Tai didžiausias pasaulyje tokio tipo televizorius, pasižymintis stulbinančiai geromis techninėmis savybėmis.

Šį televizorių galima žiūrėti ir matyti aiškų vaizdą praktiškai iš bet kokio matymo kampo. Palyginus su įprastais LCD televizoriais, 82 colių įstrižainės LCD televizorius su LED apšvietimu padidina spalvų atkūrimo plotą daugiau kaip 33 proc. Kontrastą didinanti „Samsung“ patentuota Dinaminio kontrasto technologija išgauna 7000:1 kontrastą. Be to, jis yra plonesnis ir vartoja mažiau elektros energijos.

82 colių LCD televizorius su LED apšvietimu yra aplinkai nekenksmingas gaminys, nes jo gamyboje nenaudojamas gyvsidabris. Be to, šiame modelyje nėra aušinimo ventiliatoriaus, galinčio į televizorių įtraukti dulkes ir kelti triukšmą.

„Samsung“ siekia gerinti kiekvieną namų pramogų aspektą, - sako „Samsung“ vaizdo ekranų padalinio vyresnysis viceprezidentas Sangheung Shin. - Ši pažangi LCD technologija su LED apšvietimu padidina ir matymo kampą, spalvų atkūrimo plotą, leidžia sumažinti televizoriaus storį ir elektros energijos sąnaudas. Tokios inovacijos itin sustiprina pirmaujančias „Samsung“ pozicijas skaitmeninių televizorių gamybos srityje“.

Užtikrindamas aukščiausią vaizdo kokybę, „Samsung“ 82 colių LCD televizorius su LED apšvietimu palaiko pilną HD (1920x1080) (didelis tankis), turi vidinį HD ATSC tiunerį ir įmontuotą „Samsung“ „DNIe“ lustą. Tai užtikrina geriausią vaizdo kokybę šioje pramonės šakoje. Naujasis „Samsung“ LCD televizorius taip pat pasižymi greitu 8ms reakcijos laiku.

„Samsung“ 82 colių LCD televizoriaus su LED apšvietimu skleidžia nepralenkiamos kokybės garsą. Televizoriuje įmontuota „SRS Trusurroung XT“ erdvinio garso sistema, atkurianti 6.1 kanalų garsą ir „Dolby Digital“.

Vidinė HDMI („High Definition Multimedia Interface“ – Didelio tikslumo daugialypės terpės sąsaja) užtikrina vaizdo ir garso iš prijungtų skaitmeninių įrenginių atkūrimą neprarandant vaizdo kokybės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!