Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/3635/japonijoje-bus-draudziama-prekyba-naudota-technika/spausdinti/

Japonijoje bus draudžiama prekyba naudota technika

Publikuota: 2006-02-25 14:16
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Petras Petrovas
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

„Tekančios saulės šalyje“ klesti naudotos technikos rinka. Rasti nenaują, tačiau puikios būklės, televizorių ar automobilį Japonijoje labai lengva. Deja, tokia šešėlinė prekyba pradėjo virsti į didelę problemą gamintojams, kurie negauna iš perpardavinėjimų jokios naudos.

Pirmieji apie „pilkąją rinką“ prabilo automobilių gamintojai. Dėl jų pastangų buvo priimtas įstatymas, pagal kurį, kai tik mašinai sukanka 3 metai, reikia atlikti brangiai kainuojančią (nuo 1500 iki 3500 eurų) techninę apžiūrą. Po to automobilį reikia tikrinti jau kas du metus, o po 10 metų - kasmet! Būtent dėl tos priežasties daugelis japonų taip dažnai keičia automobilius, kurie retai laikomi daugiau nei 3 metus.

Žinoma, tokia sistema tapo pavydo objektu daugelio kitų pramonės šakų atstovų, kurie taip pat susigriebė ir pradėjo spausti vyriausybę. Taigi, nuo 2006 metų balandžio 1 (simboliška, ar ne?) visų elektroninių produktų, parduotų Japonijoje iki 2001 metų, nebus galima perpardavinėti! Specialistai abejoja, kad toks apribojimas išties galės sustabdyti prekybą „iš rankų“, bet įsitikinę, kad toks įstatymo projektas automatiškai reikš „mirtį“ mažoms parduotuvėlėms su sena technika.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!