Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/33360/usb-4-0-gali-pasinaudoti-optiniais-duomenu-perdavimo-kanalais/spausdinti/

USB 4.0 gali pasinaudoti optiniais duomenų perdavimo kanalais

Publikuota: 2012-03-13 20:10
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Dar 2008 m. pristatytas standartas USB 3.0 iki šiol augina savo populiarumą, o prie to didžia dalimi turės prisidėti nauji „Intel“ ir AMD mikroschemų rinkiniai.

Kompanija „Intel“ lygiagrečiai stengiasi plėtoti savo sąsają „Thunderbolt“, kuri sugeba dirbti su optiniais informacijos perdavimo kanalais. Savo ruožtu, AMD ketina pasiūlyti alternatyvą – „Lightning Bolt“, kuri vis tik remsis pagrinde variniais puslaidininkiais.

USB 4.0 gali pasinaudoti optiniais duomenų perdavimo kanalais

Kuri iš šių sąsajų paplis labiausiai, pabandė atsakyti vokiečių žurnalistai. Pastarieji išreiškė įsitikinimą, jog „Thunderbolt“ ateities neturi. Brangi infrastruktūra ir sudėtinga sertifikacijos procedūra labai apriboja „Intel“ pasiūlytos sąsajos plėtrą. Gali būti, jog ji prigis tik „Apple“ kompiuteriuose, kadangi kompanija iš Kupertino yra viena iš „Thunderbolt“ idėjos autorių ir kūrėjų.

Daug daugiau perspektyvų, šaltinio teigimu, turi USB 4.0. Ji garantuos suderinamumą su buvusiomis USB versijomis, o taip pat pasiūlys informacijos perdavimą per optinius kanalus. Šiuo atveju sparta gali pasiekti iki 25 GBit/s. Pranešama, jog „Thunderbolt“ dar šiais metais pradės naudoti optinius kabelius, tuo tarpu kada tuo pasinaudos USB 4.0, informacijos, deja, nėra.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!