Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/33336/mitsubishi-elektromobiliai-gali-tapti-ir-energijos-tiekejais/spausdinti/

„Mitsubishi“ elektromobiliai gali tapti ir energijos tiekėjais

Publikuota: 2012-03-12 15:28
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Inchcape Motors

„Mitsubishi“ pradėjo gaminti nešiojamus elektros energijos moduliatorius „MiEV Power Box“, kurie galės tiekti energiją iš elektromobilių „i-MiEV“ ir „MINICAB-MiEV“. Prietaisus gamins „Mitsubishi“ grupės padalinys, tai bus pasirenkamas miniautomobilio „i-MiEV“ ir prekių furgono „MINICAB-MiEV“ modifikacijos elementas, kuris prekyboje pasirodys balandžio 27 d. ir su mokesčiais kainuos 149800 Japonijos jenų (apie 4827 litų).

„MiEV Power Box“ yra atskiras elektros energijos moduliatorius, kuris gali būti jungiamas prie „i-MiEV“ ir „MINICAB-MiEV“ krovimo lizdo ir gali generuoti iki 1500 vatų kintamosios elektros srovės (AC) iš elektromobilio akumuliatoriaus. Šis elektros energijos moduliatorius sukurtas pirmiausia buities elektros prietaisų maitinimui išvykus iš namų ar avarijų atvejais. Prijungtas prie pilnai pakrauto 16,0 kWh elektromobilio akumuliatoriaus „MiEV Power Box“ gali tiekti 1500 vatų galios elektros energijos maždaug nuo penkių iki šešių valandų. Tai beveik tiek elektros energijos, kiek vidutiniškai suvartoja namų ūkis Japonijoje per vieną dieną.

Šiuo metu pasaulyje daug dėmesio skiriama galimybei panaudoti didelės talpos elektromobilių akumuliatorius kaip energijos šaltinius nelaimių ir avarijų atvejais. Tai vyksta kartu su sparčiai besiplėtojančia saulės, vėjo ir kita atsinaujinančia energetika, o netolimoje ateityje ir planuojamais išmaniaisiais perdavimo skirstomaisiais tinklais („Smart grid“), kurie leis elektros energiją vartoti dar efektyviau. Vis daugiau žmonių elektromobilius pradeda vertinti ne tik dėl tradicinės aplinkosaugos funkcijos, bet ir kaip galimybę apsirūpinti elektros energija netikėtai iškilus tokiam poreikiui. Atliepdamas šiuos iššūkius „Mitsubishi“ koncernas aktyviai vykdo tyrimų ir inovacijų diegimą savo gaminamoms technologijoms, vienas jų ir yra elektros energijos moduliatorius „MiEV Power Box“.

„MiEV Power Box“ specifikacijos:

  • Išorės matmenys (neįskaitant išsikišusių detalių): 395 mm x 334 mm x 194 mm.
  • Prijungimo kabelio ilgis – 1,7 m.
  • Svoris – 11,5 kg (įrenginys 9,5 kg, kabelis 2 kg).
  • Įtampa – 100 V AC.
  • Maksimalus galingumas – 1500 W (15 A).
  • Išvadas (100 V AC lizdas) – vienas.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!