Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/33333/intel-ivy-bridge-procesoriai-bus-pristatyti-balandzio-29-d/spausdinti/

„Intel Ivy Bridge“ procesoriai bus pristatyti balandžio 29 d.

Publikuota: 2012-03-12 18:09
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©TipTop.lt tinklaraštis
Inf. šaltinis: TipTop.lt tinklaraštis

Korporacija „Intel“, šaltinių teigimu, balandžio 29 d. pristatys savo naujos kartos 22 nm „Ivy Bridge“ procesorius. Tą pačią dieną turėtų prasidėti ir prekyba šiais procesoriais mažmeninėje prekyboje, praneša portalas „Softpedia“.

„Ivy Bridge“ – tai pirmieji „Intel“ procesoriai, gaminami naudojant „3-D Tri-Gate“ tranzistorius, kurie numato puslaidininkių išdėstyme ne dvimatėje plokštumoje, tačiau trimatėje erdvėje.

„Intel Ivy Bridge“ procesoriai bus pristatyti balandžio 29 d.

Procesoriai gaus du arba keturis branduolius, integruotą DDR3 operatyvios atminties valdiklį bei žymiai patobulintą integruotą grafiką „Intel HD 4000“ su „DirectX 11“. Pastaroji dabartinių „Sandy Bridge“ procesorių integruotą grafiką lenkia maždaug 65 proc., o savo sparta prilygsta iki 200 Lt kainuojančioms vaizdo plokštėms.

Kartu „Ivy Bridge“ procesoriams skirtos pagrindinės plokštės pasiūlys USB 3.0 ir „Thunderbolt“ technologijų palaikymą. Pastarosios sąsajos dabartinėse platformose galėjo būti panaudotos, įdiegus trečių šalių mikroschemas.

Kaip pranešama, prekyboje iš pradžių pasirodys stacionariems kompiuteriams skirti „Core i5“ ir „Core i7“ procesoriai, turintys keturis branduolius, tuo tarpu nešiojamiesiems kompiuteriams iš pradžių bus skirti tik sparti „Core i7“ serija. Naujųjų procesorių rekomenduojamos kainos svyruos nuo maždaug 480 Lt iki 865 Lt. Kartu su „Ivy Bridge“ procesoriais pasirodys ir naujos pagrindinės plokštės su „Intel“ 7-os serijos mikroschemų rinkiniais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!