Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/3308/intel-pirmoji-pristate-veikiancius-45-nanometru-technologijos-procesorius/spausdinti/

„Intel“ pirmoji pristatė veikiančius 45 nanometrų technologijos procesorius

Publikuota: 2006-01-27 13:25
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Intel Corporation

Pasaulinis IT inovacijų taikymo lyderis „Intel“ pirmasis pristatė veikiančius 45 nanometrų technologijos lustus. Pristatytieji SRAM (Static Random Access Memory) lustai sukurti naudojant pažangesnę už iki šiol naudotą 65 nm technologiją ir lems dar didesnes kompiuterių spartos galimybes.

Sėkmingi bandymų rezultatai patvirtino „Intel“ ketinimus 2007 m. pradėti masinę 300 mm dydžio lustų su naująja technologija gamybą. Taip dar kartą būtų patvirtintas vieno iš „Intel“ įkūrėjų, Gordono Mūro (Gordon Moore), prieš keturiasdešimt metų paskelbtas dėsnis, teigiantis, jog procesorių galimybės padvigubės kas 18 mėnesių.

Šiuo metu „Intel“ yra 65 nm technologijos procesorių gamybos lyderis – šie lustai gaminami Jungtinių Valstijų Arizonos ir Oregono valstijose, dar dvi gamyklos šiemet pradės veikti Airijoje ir JAV Oregono valstijoje.

„Pirmoji pradėjusi masinę 65 nm technologijos procesorių gamybą, o dabar pristačiusi ir veikiančius 45 nm procesorius, „Intel“ įtvirtino savo pozicijas kaip pasaulinė silicio inovacijų lyderė“, - teigė „Intel“ viceprezidentas ir Technologijų ir gamybos padalinio vadovas Bilas Holtas (Bill Holt).

Daugiau kaip milijardą tranzistorių turintys 45 nm technologijos lustai leis sutaupyti daugiau kaip penkis kartus daugiau elektros energijos, nei šiuo metu gaminami procesoriai. Tai leis dar ilgiau veikti mobiliesiems įrenginiams ir sudarys galimybę kurti kompaktiškus ir galingesnius kompiuterius.

Naujuosius procesorius ketinama gaminti JAV Oregono gamykloje D1D, kur ir buvo atlikti SRAM bandymai. Taip pat juos gamins šiuo metu statomos „Intel“ gamyklos JAV Arizonos valstijoje ir Izraelyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!