Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/3259/per-5-metus-bankai-zada-pereiti-prie-rfid-technologijos/spausdinti/

Per 5 metus bankai žada pereiti prie RFID technologijos

Publikuota: 2006-01-24 10:17
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Critical Security

Po penkerių metų didžiausi pasaulio bankai galės pradėti naudoti RFID technologija paremtus, personalizuotus įrenginius.

„Bankai siekia išsiskirti, ir jų skyriai - vis dar to pagrindas. Todėl jie susipažįsta su šios technologijos komponentais“, - teigė Simon Jennings, „Accenture“ kompanijos atstovas Didžiojoje Britanijoje.

Radiodažninė identifikacija (dar žinoma kaip RFID) - tai technologija, sukurta įvairialypiams tinklams, galinti įsiterpti ir į bankus. Klientai galės automatiškai identifikuotis RFID-koduotomis kortomis, esančiomis jų piniginėse, pavyzdžiui, praeinant pro banko duris.

Personalinė informacija atsiras banko tarnautojo monitoriuje, ir kol klientas pasieks kasininko langelį, pastarasis jau turės visą reikiamą informaciją - todėl nereiks užduoti papildomų klausimų klientui.

„Bankai nori gauti informaciją apie klientą, jam užeinant į banko skyrių, ir suprasti kodėl jis atėjo“, - sako „Accenture“ vadovas.

RFID veikiausiai bus naudojamas ir banko kortelėse, raktuose ar mobiliuosiuose telefonuose kaip apmokėjimo variantas. Šis procesas jau vyksta daugelyje šalių ir „Exxon Mobil“ jau išleido 6 mln. „SpeedPasses“, tam kad leistų klientams patogiau mokėti už kurą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!