Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/3243/san-francisko-gyventojai-gaus-elektroninius-pasus/spausdinti/

San Francisko gyventojai gaus elektroninius pasus

Publikuota: 2006-01-23 11:09
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Sergejus Bondarenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

San Francisko mieste bus išbandytas elektroninis ateities pasas su įmontuotu lustu, kuris turės savininko biometrinius identifikacijos duomenis. Pasus išbandys miesto gyventojai. Tai jau antroji testavimo fazė, kurioje dalyvaus žymiai daugiau žmonių, nei pirmojoje. Pradžioje su elektroniniais pasais dirbo tik kai kurie oro uosto darbuotojai. Pagrindinis bandymų tikslas - patikrinti „Basic Access Control“ (BAC) sistemos patikimumą, kuri naudojama apsaugoti duomenis nuo neautorizuoto informacijos nuskaitymo iš paso.

Organizacijos, kuri užsiima pasų tobulinimu, darbuotojai sako, kad ateityje „ePassport“ pilnai pakeis įprastus pasus. Priminsime, kad spalio mėnesį elektroniniai pasai taip pat buvo išbandyti Australijoje. Tokie dokumentai turi savininko skaitmeninę fotografiją ir asmeninius duomenis: gimimo datą, lytį, pilietybę. Kadangi lustai apsaugoti PKI sistemos (Public Key Infrastructure), gauti priėjimą prie duomenų, saugomų juose, gali tik valstybės tarnautojai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!