Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/32255/evatran-jau-priima-isankstinius-uzsakymus-belaidzio-ikrovimo-sistemoms/spausdinti/

„Evatran“ jau priima išankstinius užsakymus belaidžio įkrovimo sistemoms

Publikuota: 2011-12-30 19:08
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Emobility
Inf. šaltinis: Emobility

Visai neseniai pirmosios bevielės elektromobilių įkrovimo sistemos gamintojas „Evatran“, pradėjo norinčiųjų įsigyti tokią sistemą registraciją internete. Gamintojas pirmiesiems užsakovams siūlo ir 150 JAV dolerių vertės kortelę, su kuria iki 6 mėnesių elektromobilius bus galima įkrauti nemokamai.

Universalią belaidę įkrovimo sistemą sudaro kolonėlė, ant žemės montuojamas blokas ir nedidelis adapteris, kurį galima pritvirtinti prie bet kokio modelio elektromobilio. Automobilį pastačius įrengtoje vietoje, virš sumontuoto bloko, prasideda įkrovimas. Tai sąlygoja galingo magnetinio lauko susidarymą, kuris generuoja elektros srovę į adapterį ir taip įkrauna bateriją. Tai labai patogi įkrovimo sistema elektrinių transporto priemonių vairuotojams. Nuo šiol jie galės pamiršti reguliarų mechaninį automobilių baterijų įkrovimą. Turint belaidę sistemą – tereikia pastatyti automobilį garaže.

„Evatran“ jau priima išankstinius užsakymus belaidžio įkrovimo sistemoms

Sistemos gamintojas tikisi plataus gaminio pritaikymo ir nereikalauja jokio užstato pateikiant rezervaciją. O specialus pasiūlymasnemokamai naudotis elektra atiteks pirmiesiems 500-ams „Nissan Leaf“ ar „Chevy Volt“ vairuotojų, priklausomai nuo to, kurios transporto priemonės entuziastai registruosis aktyviau ir pirmieji pasieks 500 norinčiųjų ribą. Kaip minėjome pradžioje, laimėtojai gaus 150 JAV dolerių vertės kortelę – vidutiniškai tiek atseitų elektra pusmečiui, norint nuvažiuoti apie 8000 km.

Tikėtina, kad greitu metu, elektromobiliai taps mažiausiai imlia savininkų laikui ir priežiūrai transporto priemone.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!