Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/31132/norvegija-isbande-radaru-nematoma-raketa/spausdinti/

Norvegija išbandė radarų nematomą raketą

Publikuota: 2011-10-03 19:35
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Norvegija išbandė radarų nematomą raketąNorvegijos bendrovė „Kongsberg Defence & Aerospace“ išbandė penktosios kartos ginklu vadinamą priešlaivinę raketą „Naval Strike Missile“, kuria planuojama apginkluoti naikintuvus „Eurofighter“, „Gripen“ ir penktosios kartos naikintuvą „F-35“.

Ši raketa gali skristi ir virš jūros, ir virš sausumos, ji pagaminta iš kompozitinių medžiagų ir pasižymi labai mažu atspindžiu radarų sistemose, todėl sunkiai aptinkama. „Naval Strike Missile“ į taikinį skrieja itin mažame aukštyje, maždaug 3 metrai virš jūros paviršiaus, o baigiamajame skrydžio etape atsitiktinai keičia trajektoriją ir naudoja efektyvią radiotrikdžių sistemą, apsunkindama laivų priešlėktuvinės gynybos sistemų pastangas ją aptikti ir sunaikinti.

Pasak „Kongsberg Defence & Aerospace“ atstovų, maksimalus raketos veikimo nuotolis siekia 185 kilometrus, ji pati atpažįsta reikiamą taikinį ir veikia pagal principą „paleidai ir pamiršk“.

Pranešama, kad „Naval Strike Missile“ platforma yra labai lanksti ir leidžia šias raketas naudoti ir pakrantės gynybos sistemose, ir lėktuvuose. Lenkija planuoja įsigyti iš kranto leidžiamų tokių raketų, o Norvegija jomis apginkluos savo karo laivus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!