Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/30775/sony-pristate-el-knygu-skaitykle-su-lietimui-jautriu-ekranu-ir-wi-fi/spausdinti/

„Sony“ pristatė el. knygų skaityklę su lietimui jautriu ekranu ir „Wi-Fi“

Publikuota: 2011-09-06 16:47
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Kompanija „Sony“ Berlyne vykstančioje elektronikos parodoje IFA pristatė modernią elektroninių knygų skaityklę „Sony Reader Wi-Fi“.

Įrenginys turi 6 colių įstrižainės lietimui jautrų ekraną su „multitouch“ funkcija (t.y. vienu metu gali fiksuoti kelis prisilietimus) ir 2 gigabaitus vidinės atminties, į kurią turėtų tilpti per 1,2 tūkst. elektroninių knygų.

Be to, skaityklė gali prisijungti prie interneto belaidžiu „Wi-Fi“ ryšiu, ji turi integruotą interneto naršyklę. Esant galimybei, skaityklė atveria mobiliąsias tinklalapių versijas.

„Sony“ pristatė el. knygų skaityklę su lietimui jautriu ekranu ir „Wi-Fi“

„Javascript“ ar „Flash“ platformų ji nepalaiko, taigi nei pažaisti, nei pasižiūrėti „YouTube“ vaizdo įrašų nepavyks. Bet kokiu atveju, tai būtų nepatogu, kadangi įrenginio ekranas yra ne iš skystųjų kristalų, o iš vadinamojo elektroninio popieriaus. Vaizdas jame sukuriamas „taškus“ užpildant specialiu rašalu, taigi vaizdas yra nespalvotas, be to, kiekvienas „kadras“ generuojamas gerokai lėčiau. Šio ekrano privalumas – maži elektros energijos poreikiai. Mat elektros jam reikia tik pakeisti „taškų“ išsidėstymą.

„Sony Reader Wi-Fi“ sveria 168 gramus, jo korpusas yra 8,9 milimetro storumo. Skaityklės didžiausias privalumas – galimybė atsisiųsti knygas tiesiai iš interneto, nenaudojant kitų įrenginių. Be to, elektroninių knygų puslapius galima vartyti perbraukiant pirštu per ekraną, o pritraukti ar atitolinti vaizdą dviem pirštais jį „žnaibant“.

Kita naudinga funkcija – galimybė tiesiog pirštu pabraukti, apibraukti ar kitaip pasižymėti patikusią vietą, žodį ar citatą. O paspaudus ant žodžio – sužinoti jo reikšmę ar išversti jį į 10 kalbų.

Skaityklė galės atidaryti daugumą el. knygų, tarp jų – populiariuosius „ePub“, „PDF“, „TXT“ ir kt. formatus.

Įrenginys prekyboje pasirodys spalio mėnesį, jis turėtų kainuoti apie 150 JAV dolerių (366 Lt).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!