Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/30763/samsung-ismanusis-medijos-centras-pades-greiciau-ir-patogiau-dalintis-turiniu/spausdinti/

„Samsung“ išmanusis medijos centras padės greičiau ir patogiau dalintis turiniu

Publikuota: 2011-09-05 18:11
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Samsung Electronics

„Samsung Electronics Co. Ltd.“ pristatė išmanųjį medijos centrą – funkcionalų optinių diskų įrenginį SE-208BW. Naujasis modelis veikia kaip išorinis optinių diskų įrenginys ir atlieka belaidžio ryšio funkcijas, suteikiančias daugiau galimybių vartotojams. Prekyboje SE-208BW pasirodys 2012 m. pradžioje.

Įprastos CD/DVD diskų skaitymo bei įrašymo funkcijos SE-208BW įrenginyje yra papildytos galimybe išmaniųjų telefonų, planšetinių ir stacionariųjų kompiuterių vartotojams belaidžiu ryšiu naudotis CD bei DVD diskuose saugoma informacija – klausytis juose įrašytos muzikos, žiūrėti filmus.

SE-208BW yra įdiegta belaidžio ryšio prieigos bei retransliatoriaus funkcijos, taip pat yra galimybė įrenginį prijungti „Ethernet“ kompiuterių tinklo kabeliu. Vartotojai, kurie vargsta dėl menko esamo prieigos taško signalo, SE-208BW gali naudoti ir kaip retransliatorių, stiprinantį „Wi-Fi“ signalą ir išplečiantį belaidžio ryšio tinklą namuose.

„Samsung“ išmanusis medijos centras padės greičiau ir patogiau dalintis turiniu

SE-208BW belaidžiu ryšiu galima susieti su išmaniuoju telefonu arba planšetiniu kompiuteriu. Tai leidžia vartotojams kurti atsargines savo dokumentų kopijas. Be to, CD ir DVD diskuose galima išsaugoti telefonuose ar planšetiniuose kompiuteriuose esančias nuotraukas, vaizdo įrašus bei kontaktinius duomenis nenaudojant stacionariojo ar nešiojamojo kompiuterio. Dėl SE-208BW pritaikytos technologijos „Dynamic DNS“ įrenginį galima naudoti kaip asmeninį serverį. Tereikia prijungti išorinį diskų kaupiklį arba USB atminties raktą ir kompiuterių tinklo kabelį prie SE-208BW, ir pastarasis virsta asmeniniu „debesies“ serveriu.

Įrenginį naudojant kartu su televizoriais, turinčiais DLNA ryšį, praverčia įdiegta funkcija „Allshare“, kuri leidžia peržiūrėti diskų turinį arba įrašyti į juos daugialypės terpės bylas (per televizoriaus meniu).

SE-208BW suderinamas su visomis pagrindinėmis operacinėmis sistemomis, įskaitant „Win7“ ir „Mac OS“. Jis įvairiu greičiu gali atkurti ir įrašyti skirtingų tipų laikmenas: atkuriant – 24X CD-ROM, 24X CD-RW, 8X DVD, įrašant – 8X DVD±R, 5X DVD-RAM, 6X „DVD+R Dual Layer“, 6X „DVD-R Dual Layer“, 8X DVD+RW, 6X DVD-RW. Blizgaus SE-208BW korpusas yra kompaktiškas. Jo matmenys – 140 x 21,5 x 200 mm, svoris – 380 gramų. Be to, aplinkai draugiškas įrenginys pagamintas naudojant bešvinę litavimo technologiją ir užtikrina mažas energijos sąnaudas. Konstrukcija atitinka tarptautinius aplinkos apsaugos reikalavimus, kurie riboja kenksmingų medžiagų naudojimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!