Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/3004/identifikacijos-sistema-pagal-kapiliarus-bus-naudojama-bibliotekoje/spausdinti/

Identifikacijos sistema pagal kapiliarus bus naudojama bibliotekoje

Publikuota: 2005-12-29 11:35
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Sergejus Bondarenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Kompanija „Fujitsu“ pritaikys savo biometrinę identifikavimo sistemą pagal kapiliarų piešinį ant delno vienoje iš japonijos bibliotekų. Šios bibliotekos lankytojai vietoje skaitytojo bilieto galės naudoti tiesiog savo ranką. Dabar bibliotekoje tam, kad paimti knygą ar norint patekti prie garso, vaizdo medžiagos, būtina pateikti skaitytojo bilietą. Vietoj to, greitai tai bus galima padaryti trumpai palaikius ranką virš identifikacijos įrenginio, kuris sulygins kapiliarų piešinį su esančiu duomenų bazėje.

Japonai ypač pabrežia tai, kad sistema gali nuskaityti kapiliarų piešinį per atstumą, dėl ko žmonėms nereikia dėti rankos ant įrenginio, kuriuo prieš tai jau naudojosi šimtai vartotojų. Be higienos laikymosi, nauja sistema gera taip pat ir tuo, kad neledžia apsimesti kitu skaitytoju, kas būdavo galima padaryti su svetimu bilietu. Skaitytojo bilietą gali pavogti ir pasinaudoti juo blogais tikslais, o su kapiliarų piešinio identifikacija tai padaryti bus neįmanoma.

„Fujitsu“ rengiasi naudoti savo technologiją ir kitose srityse, kaip medicina, finansų ir vyriausybiniuose sektoriuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!