Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/2560/naujieji-intel-procesoriai-su-virtualizacijos-technologijomis/spausdinti/

Naujieji „Intel“ procesoriai - su virtualizacijos technologijomis

Publikuota: 2005-11-16 08:17
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Intel Corporation

Kompiuterių procesorių gamintoja „Intel“ pristatė pirmuosius procesorius staliniams kompiuteriams su įdiegtomis virtualizacijos technologijomis. Ši naujovė leidžia procesoriui patikimai apdoroti iš karto kelių operacinių sistemų tiesiogines komandas ir taip užtikrinti didesnį saugumą bei lengvesnį darbo valdymą.

„Ši technologija – vienas didžiausių IT srities iššūkių, kurį „Intel“ pavyko sėkmingai įveikti. Kompanija verslui pateikė vienos aktualiausių kompiuterių problemų sprendimą“, - teigė Robertas Krukas (Robert B. Crooke), „Intel“ Verslo klientų grupės viceprezidentas ir generalinis direktorius.

Kartu su „Intel“ virtualizacijos sprendimus ateities darbo kompiuteriams ir tarnybinėms stotims tobulina ir kitos pasaulinės kompanijos - „VMware“, „Microsoft“, „Xen“. Kompiuterius su naujuoju „Intel Pentium 4“ procesoriumi šiuo metu gamina bendrovės „Acer“, „Founder“, „Lenovo“ ir „TongFang“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!