Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/2541/samsung-pradejo-tiekti-gddr4/spausdinti/

„Samsung“ pradėjo tiekti GDDR4

Publikuota: 2005-11-14 14:29
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Aleksej Talan
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Kompanija „Samsung“ visai neseniai anonsavo DDR4 atmintis, skirtas grafiniams akseleratoriams. Tapo žinoma, kad kompanija pardavė modulius 256 MB GDDR4 kai kuriems stambiems vaizdo plokščių gamintojams, kurie pradės naujų atminties modulių testavimą. Vadinasi, jau galima drąsiai kalbėti apie tai, kad artimiausioje ateityje pasirodys akseleratoriai su GDDR4.

Priminsime, kad atmintis DDR4 gali dirbti nuo 2,5 iki 10 Gbit/s ir palaiko „Data Bus Inversion“ ir „Multi-Preamble“ technologijas. DBI kontroliuoja duomenų perdavimo procesą procesoriui, pritaikydama tiekiamą informaciją, o technologija „Multi-preamble“ leidžia GDDR4 tiksliai nuspėti, kada prasidės duomenų mainai su sistema, kas sąlygoja greitą vaizdo apdorojimą.

Pagal analitikos agentūrą „Mercury Research“, pasauliniai DRAM atminties pardavimai sekančiais metais viršys 1,9 milijardų JAV dolerių, kai, palyginimui, 2005 metais laukiama 1,5 milijardų dolerių. Na, o kompanija „Samsung“ yra lyderis DRAM gamyboje, užkariavusi šiai dienai dugiau nei 50% visos rinkos ir, suprantama, sustoti prie šių pasiekimų tikrai neketina.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!