Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/24196/qualcomm-issiunte-dvieju-branduoliu-procesorius-htc/spausdinti/

„Qualcomm“ išsiuntė dviejų branduolių procesorius HTC

Publikuota: 2010-07-06 17:21
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Jonas Bunevičius
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

„Qualcomm“ kompanija praneša, kad neseniai išsiuntė dviejų branduolių „Snapdragon“ procesorių (MSM8260 ir MSM8660 modelių) siuntą vienam didžiausių pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintojui „HTC“. Tai iš tiesų labai džiugi žinia, nes tikėtina, kad Kalėdų laikotarpiu mes galime sulaukti telefonų, tokių kaip „HTC Vision“ jau su dviejų branduolių procesoriais. Kaip atrodys „HTC Vision“, galite pamatyti žemiau, ir tai turėtų būti vienas iš pirmųjų išmaniųjų mobiliųjų telefonų, kurie naudos dviejų branduolių procesorius.

„HTC Vision“

Abu „Snapdragon“ procesorių branduoliai veikia 1,2 GHz sparta ir yra sukurti remiantis nauja 45 nanometrų techninio procesu, kuris leidžia labai stipriai sumažinti energijos sąnaudas, silicio kristalo plotį bei padidinti tranzistorių esančių luste skaičių. Tokie procesoriai įgalina tokias funkcijas kaip „HSPA+“, „1080“ aukštosios raiškos kokybės kodavimas ir dekodavimas, galingų vaizdo plokščių ir 1280 x 800 taškų raiškos ekranų (24 bitai) panaudojimas.

Tačiau tai ne viskas, nes tuo pačiu atsiranda galimybė naudoti ir 16 megapikselių kameras, „DTS/Dolby 5.1“ erdvinio garso sistemas, vidinius A-GPS navigacijos imtuvus. Žinoma, kai kurios funkcijoms nebūtini dviejų branduolių procesoriai. Galbūt tikėtina, kad tuo pačiu sulauksime ir „3D“ ekranų telefonuose su „Qualcomm“ procesoriais? Jeigu „Nintendo 3DS“ tai gali pasiūlyti, tai kodėl to mums greitu laiku negalės pasiūlyti ir mobilieji telefonai?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!