Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/23944/mokomatuose-jau-galima-atsiskaityti-kortelemis/spausdinti/

Mokomatuose jau galima atsiskaityti kortelėmis

Publikuota: 2010-06-19 06:09
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Lietuvos paštas, AB

Nuo šios savaitės visuose Vilniuje ir Kaune esančiuose mokomatuose, kuriais galima atsiskaityti daugiau nei už tūkstantį paslaugų, jau galima mokėti ir banko kortelėmis.

„Džiaugiamės galėdami pasiūlyti klientams, kurie naudojasi mokomatais, galimybę už paslaugas nuo šiol atsiskaityti ir banko kortelėmis. Tikimės, kad tai mokomatus padarys dar patrauklesnius visuomenei“, - teigia Lietuvos pašto Pardavimų tarnybos direktorius Arūnas Venckavičius.

Iki šiol mokomatuose už komunalines, telekomunikacijų, interneto bei kitas paslaugas buvo galima atsiskaityti tik grynaisiais pinigais. Dabar tai bus galima padaryti ir bet kurio banko „Visa“ bei „MasterCard“ debeto ir kredito kortelėmis.

Į bankomatą panašiu mokomatu galima greitai ir patogiai apmokėti sąskaitas už komunalines, telekomunikacijų, interneto, kabelinės TV, draudimo, ir kitas paslaugas, už kurias šiandien galima sumokėti visuose Lietuvos paštuose, taip pat papildyti mobiliųjų telefonų korteles. Kaune mokomatais galima papildyti ir visuomeninio transporto e. bilietus.

„Mūsų sukurta ir sertifikuota mokomatų sistema nuo užsienyje kurtų analogiškų sistemų skiriasi išplėtotomis galimybėmis. Pradėjus jai veikti į mus kreipėsi nemažai bendrovių, pageidaujančių, kad ir už jų paslaugas būtų galima atsiskaityti mokomatais. Todėl netrukus jų galimybes dar labiau išplėsime“ – pasakoja mokomatų sistemą sukūrusios ir ją plėtojančios bendrovės ERP generalinis direktorius Markas Zbarskis.

Pirmieji mokomatai įrengti Vilniaus prekybos ir verslo centre „Europa“, pramogų ir verslo centre „Akropolis“, Vydūno g. ir Žirmūnų g. esančiose parduotuvėse „Rimi Hypermarket“ bei Kauno prekybos centre „Savas“. Jų darbo laikas sutampa su prekybos centrų darbo laiku.

Naudotis mokomatu itin paprasta: pakanka nuskaityti sąskaitos brūkšninį kodą arba įvesti jos numerį ir sumokėti reikiamą sumą grynaisiais pinigais ar banko kortele. Iki šių metų liepos 31 dienos įmokos ir mokesčiai mokomatais priimami nemokamai.

Mokomatų sistemą Lietuvos paštas diegia plėsdamas įmonės finansinio tarpininkavimo veiklą. Mokomatų sistemą sukūrė bendrovė ERP, o plėtoja pastarosios įmonės investicinis padalinys „Antigravity Ventures“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!