Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/23632/intel-siemet-pateiks-6-naujus-procesorius-nesiojamiesiems-kompiuteriams/spausdinti/

„Intel“ šiemet pateiks 6 naujus procesorius nešiojamiesiems kompiuteriams

Publikuota: 2010-06-02 15:43
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Antrąjį šių metų pusmetį „Intel“ pateiks rinkai 6 naujus procesorius nešiojamiesiems kompiuteriams, apie kurių pasirodymą anksčiau nebuvo skelbta, pranešė „Engadget.com“.

Leidinys remiasi iš nenurodytų šaltinių gautu „Intel“ skaidrių rinkiniu.

Artimiausi „Intel“ planai mobiliųjų procesorių srityje
Artimiausi „Intel“ planai mobiliųjų procesorių srityje. „Engadget.com“ iliustr.

Iš jo aiškėja, kad „Intel“ paskutinįjį šių metų ketvirtį planuoja pateikti ne tik „Core i5-580M“ procesorių, kuris buvo anonsuotas gegužės mėnesį, bet ir dviejų branduolių „Core i7-640M“ ir „Core i5-560M“, veikiančius iki 3,46 ir 3,2 GHz dažniu. Abiejų procesorių elektrinė galia veikiant vadinamuoju „turborežimu“ bus 35 W.

Be to, „Engadget“ teigimu, „Intel“ iki metų pabaigos pateiks vartotojams papildomus mažai energijos vartojančių mobiliųjų procesorių modelius. Paskutinįjį ketvirtį bendrovė esą planuoja išleisti „Core i7-680UM“ ir „Core i5-560UM“ procesorius, veiksiančius 1,46 ir 1,33 GHz dažniu. Jų elektrinė galia bus tik 15 W. Pranešama, kad šiuos procesorius bus galima „turborežimu“ pagreitinti iki 2,53 ir 2,13 GHz.

Pirmąjį kitų metų ketvirtį „Intel“ pateiks „Huron River“ platformai skirtus procesorius nešiojamiesiems kompiuteriams. Jie bus gaminami pagal 32 nm technologiją. „Huron River“ lustuose bus įdiegti „WiMax“, „Bluetooth“ ryšio moduliai, jie bus suderinami su „WiDi“ bevielio ryšio technologija, teigiama pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!