Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/23259/sharp-pristate-pirmaji-pasaulyje-3d-hd-kameros-moduli-mobiliesiems-telefonams/spausdinti/

„Sharp“ pristatė pirmąjį pasaulyje 3D HD kameros modulį mobiliesiems telefonams

Publikuota: 2010-05-13 17:03
Tematika: Elektronika, technika
Autorius: Jonas Bunevičius
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Kompanija „Sharp“ praneša sukūrusi 3D kameros modulį mobiliesiems telefonams, kuriuo galima užfiksuoti net ir itin didelės raiškos (720p) 3D vaizdus. Tai pirmoji pasaulyje kompanija, kuri pasiūlė tokio tipo galimybę mobiliuosiuose telefonuose.

3D vaizdui sudaryti šis modulis naudoja ne vieną, o du objektyvus, kad vienu metu butų galima užfiksuoti vaizdą tiek kairei, tiek dešinei akiai. Tokiu principu yra paremtas visų 3D televizijų ar filmų veikimo principas, todėl dviguba kameros konstrukcija yra neišvengiamos. Kameroje, šiuo atveju, turi būti išlaikomi tam tikri principai, kad būtų galima atkurti 3D vaizdą ir pilnai jį transliuoti suderinant skirtingus matymo kampus ir spalvas. Tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl tokio modulio pasirodymo reikėjo laukti gana ilgai, nes gamintojai siekė kuo labiau sumažinti 3D kameros dydį ir sutrumpinti jos gamybos laiką.

„Sharp“ pristatė pirmąjį pasaulyje 3D HD kameros modulį mobiliesiems telefonams

„Sharp“ kompanijos sukurtas kameros modulis sugeba kuo puikiausiai apdoroti abiem kamerom nufilmuotus vaizdus. Kameroje integruota spalvų sinchronizavimo funkcija, leidžianti suderinti spalvas ir jų ryškumą. Sukūrus greitą vaizdų nuskaitymo technologiją atsirado galimybė įrašinėti net ir didelės raiškos vaizdo įrašus, kurių raiška siekia iki 1280 x 720 pikselių. Be to, kuriant šį kameros modulį, buvo taikoma aukšto tankio montavimo technologijos, kurios leido sukurti paprastą ir kompaktišką „3D HD“ kameros formą. „Sharp“ teigia, kad pilnai įdiegus šį kameros modulį į paprastus ar išmaniuosius telefonus bus labai svariai prisidėta prie naujų ir novatoriškų komunikacijos priemonių plėtros.

Sukurtos „3D HD“ kameros mobiliesiems telefonams turėtų labai stipriai lemti paprastų 3D kamerų kainą, kurios iki šiol kainavo išties nemažus pinigus. „Sharp“ kompanija skelbia, kad ateityje žada įkurti naują 3D technologijų centrą, kuris turėtų svariai prisidėti prie 3D technologijų kūrimo ir diegimo įvairiuose prietaisuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!