Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/2306/lloyd-tsb-testuoja-naujus-slaptazodziu-generatorius/spausdinti/

Lloyd TSB testuoja naujus slaptažodžių generatorius

Publikuota: 2005-10-21 09:33
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Critical Security

Apie 30000 Lloyd TSB klientų gavo pranešimus apie naują slaptažodžių generatorių, kuris pridės papildomą saugumo sluoksnį kai jų darbui su bankais internete. Tačiau nors šis įrenginys ir padės vartotojams apsiginti nuo apgaulių, bankai sako, kad tai nėra galutinis šios problemos sprendimas.

Vartotojas naudoja priėjimo kodo įrenginį iš Lloyd TSB. Įrenginys generuoja vienkartinį, šešių skaitmenų ilgio numerį, kurį vartotojas turi įvesti prisijungdamas prie banko sistemos.

Taigi, prieš įvesdamas savo tikruosius duomenis vartotojas bus paprašytas paspausti mygtuką ant savo įrenginio ir įvesti kodą. Įvedus kodą, bankas jį patvirtina ir tada prašo įvesti savo prisijungimo vardą ir slaptažodį. Taip pat bus prašoma įvesti tokį kodą prieš kiekvieną transakciją ir kitus, su pinigų pervedimu susijusius, veiksmus. Panašaus veikimo principo įrenginius jau siūlo AOL ir taip pat kai kurios korporacijos, norinčios užtikrinti savo darbuotojų informacijos konfidencialumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!