Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/22861/apple-pateike-patenta-akiniams-triju-dimensiju-vaizdui-stebeti/spausdinti/

„Apple“ pateikė patentą akiniams trijų dimensijų vaizdui stebėti

Publikuota: 2010-04-22 12:25
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©MokslasPlius.lt
Inf. šaltinis: MokslasPlius.lt

„Apple“ pateikė prašymą išduoti patentą elektroniniams akiniams, kurie leistų žiūrėti 3D filmus ir vaizdus. Vartotojai juos jau pavadino „iSpecs“.

Prie jų būtų galima prijungti „iPhone“, „iPod“ ar kitą prietaisą, kuris perduotų vaizdą į akinius, kuriuose specialūs lęšiai jį padalintų į du – kiekvienai akiai. Šie du vaizdai sukurtų stereo efektą, nes atrodytų, kad jie nufilmuoti kiek skirtingu kampu.

„iSpecs“

Pagal patentinę paraišką, vaizdas būtų HD (High Definition) kokybės, o davikliai akiniuose nustatytų tikslią akių vietą ir atitinkamai fokusuotų abu kadrus. Prietaisas galės būti valdomas galvos judesiais arba balsu.

Akiniai turės ir įmontuotas ausines ir net galės vibruoti, reaguodami į atitinkamas scenas, pavyzdžiui, sprogimus.

Akiniai taip pat turės ir nedidelę infraraudonųjų spindulių kamerą, skirtą siųsti išorės vaizdą – kad būtų galima akinius nešioti ir vaikštant.

„iSpecs“

Tiesa, buvo įtariama, kad šie akiniai – tai kažkieno balandžio 1-osios pokštas, nes pirmi pranešimai apie juos pasirodė šią dieną.

Tačiau nepanašu, kad ir JAV Patentų biuras, užregistravęs šią paraišką, pokštautų. „Apple“, kaip visada, neteikia jokių komentarų apie savo patentus. Pačią paraišką galima pažiūrėti – Nr. 20100079356.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!