Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/22423/metodine-priemone-programuojamu-loginiu-matricu-isisavinimui/spausdinti/

Metodinė priemonė programuojamų loginių matricų įsisavinimui

Publikuota: 2010-03-29 21:57
Tematika: Elektronika, technika
Inf. šaltinis: Grigaitis.eu

Kas tai yra FPGA/CPLD? Būtent į tokį klausimą reikia atsakyti pirmą kartą išgirdusiems apie programuojamas logines matricas. Atsakymus į šį ir kitus klausimus galima rasti dr. Dariaus Grigaičio parengtoje ir nemokamai platinamoje knygoje „Programuojamų loginių matricų pradžiamokslis“.

Metodinė priemonė programuojamų loginių matricų įsisavinimui

FPGA paplito nuo 1985 metų, kai kompanija „Xilinx“ išleido XC2064 mikroschemą, kurioje buvo tik 1000 loginių ląstelių. Bet tai buvo didelis žingsnis į priekį, suteikiantis galimybę programiniu būdu keisti mikroschemos vykdomas logines operacijas, negaištant laiko ilgam schemų gamybos procesui.

Vėlesnėse FPGA versijose atsirado galimybė suformuoti norimos architektūros programinius procesorius ir rašyti jiems įvairias programas. Šiais laikais FPGA pasiekė tokias aukštumas, kad vienoje mikroschemoje nesunkiai galima sutalpinti keletą lygiagrečiai veikiančių procesorių, pavyzdžiui, AVR, PIC, NIOS arba „MicroBlaze“.

FPGA – tai mikroschema, kuri gali pavirsti bet kokiu skaitmeniniu įrenginiu. Daugiau apie tai galite sužinoti paskaitę „Programuojamų loginių matricų pradžiamokslį“. Kartu su knyga pateikti veikiantys pavyzdžiai leis iš karto patikrinti pavyzdžio funkcionalumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!