Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/elektronika/22207/google-ir-sony-planuoja-kurti-naujos-kartos-televizorius/spausdinti/

„Google“ ir „Sony“ planuoja kurti naujos kartos televizorius

Publikuota: 2010-03-19 14:15
Tematika: Elektronika, technika
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

„Google“, bendradarbiaudama su „Sony“ ir lustų gamintoju „Intel“, planuoja kurti naujos kartos, prieigą prie interneto turinčius televizorius, kurie leis vartotojams naudotis internetu savo televizoriuose, informuoja „New York Times“.

Vartotojams bus paprasčiau peržiūrėti internete vaizdo įrašus, taip pat prisijungti prie fotografijų tinklalapių, tokių kaip „Picasa“, bei socialinių tinklalapių kaip „Twitter“. Pasak dienraščio, projekto tikslas - sukurti lengvą būdą, kaip žiūrovai galėtų prisijungti prie interneto, ir jis būtų toks paprastas, kaip perjungti televizijos kanalą.

Nei viena iš tariamai šiame projekte dalyvaujančių bendrovių nekomentavo šių pranešimų.

Nors kai kurie televizorių gamintojai, tokie kaip „Samsung“, pardavinėja televizorius, turinčius prieigą prie interneto, prisijungimas prie interneto yra apribotas tik iš anksto nustatytais „takeliais“, tokiais kaip pranešimai apie orus, „Skype“ ir naujienų antraštės.

Technologijų bendrovės, siekiančios pakartoti kompiuterio darbalaukio sėkmę naujose platformose, norėtų, kad visas interneto turinys taptų prieinamas televizijos žiūrovams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!